Cele mai bune minerale pentru slabit

cele mai importante mineraleCele mai bune minerale… pentru pierderea in greutate

In incercarea de a ne modela silueta, ne concentram foarte mult asupra continutului de carbohidrati, proteine, grasimi, chiar si vitamine… dar nimeni nu acorda importanta mineralelor. Si totusi, ar trebui sa stii ca aportul de minerale se afla in stransa legatura cu apetitul, rata metabolica, nivelul de glucoza din sange sau viteza de ardere a caloriilor, motiv pentru care ar trebui sa te asiguri ca ii furnizezi oganismului tau necesarul de minerale zilnic.

Iata cele mai importante minerale pentru procesul de pierdere in greutate:

 

Cele mai bune 4 minerale in procesul de slabire:

Calciu: calciul influenteaza pierderea in greutate, 2 – 3 portii de produse lactate pe zi reducand riscul de obezitate cu pana la 70%. Ar trebui, de asemenea, sa stii ca laptele degresat si cel cu un continut crescut de grasime contin aceeasi cantitate de calciu, acest lucru fiind valabil si pentru iaurt sau branzeturi. In afara de faptul ca previne osteoporoza si intareste sistemul osos, calciul ajuta digestia, intensifica arderea grasimilor si diminueaza senzatia de foame si poftele, contribuie la eliminarea stratului adipos de pe abdomen.

Doza zilnica de calciu recomandata zilnic pentru un adult este de 800mg, iar pentru o femeie aflata la menopauza – 1200mg, aceasta putand fi procurata din lactate, legume verzi, peste, tofu. Ca sa iti faci o idee despre cantitatile de calciu, tine cont de faptul ca 100 g de lapte inseamna 120mg de calciu, 100g de portocale – 30mg, in timp de un ou inseamna aproxmativ 30mg.

– Crom: cromul inhiba pofta de mancare si mai ales de dulciuri, contribuind la reglarea nivelului de zahar din sange si la inlaturarea insomniei sau a starilor de oboseala, de iritabilitate. Datorita scaderii bruste a glicemiei poti experimenta o senzatie de foame nemotivata la scurt timp dupa masa, insa aportul de crom regleaza glicemia si amelioreaza actiunea insulinei, inlaturand acest fenomen.

Cantitatea de crom din organism se diminueaza odata cu inaintarea in varsta, dar si in urma unui efort fizic intens, iar o deficienta de crom poate afecta si randamentul sau dezvoltarea masei musculare. Cele mai bogate alimente in crom sunt ouale, broccoli, fasolea, ficatul de pui si de vaca, scoicile, nucile sau branzeturile. In ceea ce priveste cantitatea zilnica necesara de zinc , aceasta variaza in functie de stilul de viata, varsta, greutatea si starea de sanatate a fiecarei persoane, motiv pentru care ar trebui sa consulti un medic inainte de a lua suplimente de zinc.

Magneziu: magneziul contribuie la reglarea metabolismului lipidic si a nivelului de glicemie, indeparteaza stresul, regleaza colesterolul si tranzitul intestinal. Un consum crescut de carne impiedica asimilarea magneziului, al carui necesar zilnic este de 400mg pentru barbati si 350mg pentru femei, dar variaza in functie de stilul de viata, varsta si starea de sanatate.

Iti poti procura necesarul de magneziu din legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, leguminoase, fructe uscate si oleaginoase.

Zinc: zincul regleaza apetitul, ajuta la mentinerea unui nivel optim de glicemie si intareste sistemul imunitar, dar si oasele si dintii. Dintre cele mai importante surse alimentare de zinc, se pot enumera carnea de porc si de vita, fasolea, alunele, migdalele, nucile, semintele de dovleac sau de floarea soarelui, ouale.

Cele mai importante minerale, in dieta zilnica

Asadar, ai grija sa respecti o dieta diversificata si sanatoasa, iar daca vrei sa adaugi suplimente de minerale, indicat este sa consulti in prealabil un specialist. Mult succes!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate