Ceviche este un fel de mancare sud-americana care consta intr-o multitudine de fructe de mare sau pesti marinati. Ceviche este servit de cele mai multe ori ca aperitiv. Este o optiune foarte sanatoasa, asigurandu-ti un nivel mare de energie datorita proteinelor din peste si se prepara in doar 20 minute.
Reteta pe care v-o punem la dispozitie apartine lui Adam Bornstein.
Ingrediente:
- 200-250 g de scoici taiate;
- 200-250 g de creveti taiati;
- jumatate de ceasca de suc de lamaie verde (limes);
- jumatate de ceasca de suc de lamaie galbena;
- un ardei iute serrano;
- o lingurita de sare;
- 6 cepe verzi tocate;
- 5-6 fire de coriandru proaspat;
- 2 cesti de rosii taiate cubulete;
- jumatate de legatura de patrunjel maruntit;
- un avocado taiat.
Instructiuni:
- Intr-un vas de sticla, pune scoicile si crevetii, cepele, rosiile, ardeiul iute, sarea si sosul sriracha, peste care torni sucurile de lamaie verde si lamaie galbena.
- Pune vasul la frigider pentru o ora, apoi verifica sa vezi daca scoicile si crevetii sunt acoperiti in intregime de lichid, iar daca unii au ramas neacoperiti, mai invarte-i prin vas astfel incat sa simta cu totii din plin aroma citricelor.
- Mai lasa vasul la frigider pentru inca 3 – 4 ore, pentru a permite gusturilor sa se intrepatrunda.
- Scoate vasul din frigider, pune deasupra scoicilor si crevetilor marinati coriandrul, patrunjelul si cateva feliute de avocado.
Acest fel de mancare se serveste cu chipsuri, tortillas sau de sine-statator, ca un aperitiv. Pofta buna!