Chiftelute vegetale la cuptor

chiftelute vegetale

Chiftelute vegetale la cuptor

Stiu, cateodata simti nevoia de o masa mai usoara, fara carne, dar satioasa si hranitoare! De aceea azi iti propun niste minunatii de chiftelute din cartofi, dovlecel, praz si alte arome imbietoare!

Portii: 4-5

Timp de pregatire: 49 minute

Ingrediente:

3 cartofi mari fierti si decojiti

½ praz taiat marunt

1 morcov maricel ras

1 dovlecel ras

2 lingurite de ulei de masline

2 lingurite tahini (pasta de susan)

½ lingurita chimen

1 lingurita rasa de coaja de lamaie

1/3 cana de faina

¾ cana de pesmet de orez

Mod de preparare:

1. Fierbe catofii, decojeste-i apoi piseaza-i si lasa-i deoparte sa se raceasca.

2. Incalzeste usor uleiul de masline intr-o tigaie, adauga prazul si morcovul si lasa pe foc 3-4 minute, amestecand ocazional. Adauga dovlecelul si mai lasa totul pe foc 3 minute. Adauga tahini, chimenul si coaja de lamaie si amesteca pe foc 1 minut, apoi transfera continutul tigaii si faina peste cartofii pisati.

3. Amesteca usor si adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce amestecul s-a racit, modeleaza chiftelutele, trece-le prin pesmet si aseaza-le pe o tava cu foaie de copt.

4. Incalzeste cuptorul la 200°C si pune chiftelutele la cuptor pret de 30 minute.

Serveste la temperatura camerei, cu humus.

Pofta buna!

Continut nutritiv per chifteluta: Calorii 55, Grasimi 1.7g (Saturate 0.3g), Carbohidrati 8.5g, Proteine 1.5g, Fibre 1.3g.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate