Ciocolata alba de casa, cu migdale
Ciocolata de casa – ciocolata ale carei ingrediente le cunosti cu precizie. Haideti sa facem ceva yummy in aceasta dimineata 🙂
Portii: 30
Timp de pregatire: 45 minute
Ingrediente:
1 cana migdale feliate
1/2 ceasca nuca de cocos, fara zahar
1 cana cereale orez, prajite
1 ceasca afine uscate
1- 1/2 ciocolata alba de calitate, bucatele
2 lingurite ulei vegetal
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C.
2. Intr-o tava, se pune hartie de copt si deasupra se pun migdalele feliate si nuca de cocos si se lasa la copt cca. 5-8 minute, pana cand nuca de cocos o sa inceapa sa prinda o culoare maronie. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.
3. Intr-un castron mare, se combina migdalele coapte, nuca de cocos, crealele de orez si afinele uscate. Pastreaza 1/4 ceasca din acest amestec.
4. Pune ciocolata alba tocata si 2 lingurite de ulei vegetal intr-un castron cu rezistenta termica si aseaza-l deasupra unei cratite cu apa fierbinte, pana cand ciocolata de topeste complet.
5. Dupa ce s-a topit ciocolata, adauga peste ea amestecul de migdale si restul ingredientelor. Compozitia astfel obtinuta se intinde pe foaia de copt, intr-o tava. Pe deasupra se presara compozitia pe care ai pastrat-o (punctul 3)
6. Se pune la frigider pentru 30 de minute sau pana cand ciocolata s-a intarit.
Se rupe in bucati si se serveste.
Continut nutritiv per portie : Calorii 142, Grasimi 8 g ( Saturate 4 g), Carbohidrati 17 g, Proteine 4 g, Fibre 1 g, Colesterol 2 mg, Sodiu 28 mg, Calciu 59 mg.
Pofta buna!