Daca nu mai stii ce sa ii dai celui mic dimineata, iata o idee foarte buna: clatite americane cu banane si unt de arahide cu ciocolata. Un mic dejun sanatos si care sa ii dea energie pentru intreaga zi. In plus, sunt atat de gustoase ca nici chiar tu nu te vei putea opri din “gustat”.
Ingrediente – clatite americane cu banane
Pentru cateva clatite (pana in zece, in functie de cat de mari le faci), ai nevoie de urmatoarele ingrediente, conform retetei lui Adam Bornstein:
- o lingura de praf de zer
- o lingurita de praf de copt
- doua lingurite de iaurt grecesc
- doua lingurite de faina de migdale
- o lingurita de unt de arahide cu ciocolata
- patru albusuri de ou
- o banana medie
Cum preparam clatitele americane?
Primul pas este de a combina toate elementele si de a le bate cu telul sau la mixer pentru a obtine o consistenta cremoasa, mai groasa decat la clatitele obisnuite. Aceasta consistenta le va impiedica sa se raspandeasca in tigaie.
Urmatorul pas evident este cel de a pune pe foc o tigaie. Poate sa fie tigaie speciala sau orice tigaie unde prajesti cartofi sau oua. Pune tigaia pe foc si pune putin unt sau ulei in tigaie, apoi lasa cateva secunde la foc mediu. Ia in polonic putin aluat. Nu intinde aluatul in tigaie cu o lingura, deoarece clatitele americane sunt mai groase de fel si nu trebuie intinse pana ajungi la marginile tigaii.
De altfel, pentru ca se tin mai mult pe foc decat clatitele obisnuite, culoarea lor de la final nu va fi chiar aurie, ci mai degraba maro. Clatitele americane sunt prin definitie pufoase si deci mai dolofane decat omoloagele lor. Dupa ce se fac pe o parte, se intorc cu o spatula pe partea cealalta. Poti repeta aceasta operatiune de intoarcere a clatitei de cate ori consideri pana cand clatita e 100% facuta. O clatita cruda nu face bine la stomac.
Acum nu este cazul sa iti arati maiestria in a intoarce clatitele prin aruncarea lor in sus. Clatitele americane, fiind mai groase si mai mici, se intorc rapid cu spatula fara a fi nevoie de artificii demne de maestrii cofetari. Daca tigaia este buna si ai nimerit consistenta clatitelor, ar trebui sa nu ti se lipeasca aluatul de tigaie, insa este normal sa se mai prinda din loc in loc cate ceva. Inainte de a pune urmatoarea clatita pe foc, curata reziduurile de la cea anterioara.
La urmatoarea clatita, operatiunea se repeta: pui unt sau ulei in tigaie, o lasi sa se incinga cateva secunde si torni aluat in ea. Lasi clatita la prajit, si o intorci pe partea cealalta mai repede decat pe prima, pentru ca tigaia deja a atins o anumita temperatura si nu mai e cazul sa astepti atat de mult sa se faca. In general, prima clatita e de incercare, asa ca nu iti face probleme daca nu ti-a iesit chiar perfecta. Atat timp cat e facuta cu dragoste, puiul tau o va aprecia la maxim. Si iti va mai cere si altele.