Ingrediente clatite din dovleac
- 300g dovleac pasat (se va folosi dovleac din coserva);
- 2 oua;
- 1/8 lingurita praf de copt (optional, dar recomandat);
- extract de vanilie;
- condimente pentru placinta de dovleac (se prepara dintr-o lingurita de scortisoara macinata, 1/4 lingurita de nucsoara macinata, 1/4 lingurita de pudra de ghimbir, 1/8 lingurita de pudra de cuisoare)
Mod de preparare clatite din dovleac
- Amesteca dovleacul pasat, ouale, condimentele pentru placinta de dovleac si praful de copt pana cand obtii un aluat omogen.
- Daca nu ai o tigaie speciala pentru clatite, este recomandat sa utilizezi forme pentru clatite, pentru a impedica aluatul sa se imprastie.
- Inclazeste tigaia in care ai adaugat o cantitate mica de ulei, apoi adauga 3-4 linguri de aluat dupa ce uleiul s-a incins.
- Lasa aluatul sa se gateasca aproximativ 1 minute pe fiecare parte.
- Le poti servi cu sirop de artar, fructe, unt etc.
Pofta mare! 🙂
Sursa: