Clatite din dovleac: deliciu sanatos de sezon

clatite din dovleac

Ingrediente clatite din dovleac

  • 300g dovleac pasat (se va folosi dovleac din coserva);
  • 2 oua;
  • 1/8 lingurita praf de copt (optional, dar recomandat);
  • extract de vanilie;
  • condimente pentru placinta de dovleac (se prepara dintr-o lingurita de scortisoara macinata, 1/4 lingurita de nucsoara macinata, 1/4 lingurita de pudra de ghimbir, 1/8 lingurita de pudra de cuisoare)

Mod de preparare clatite din dovleac

  1. Amesteca dovleacul pasat, ouale, condimentele pentru placinta de dovleac si praful de copt pana cand obtii un aluat omogen.
  2. Daca nu ai o tigaie speciala pentru clatite, este recomandat sa utilizezi forme pentru clatite, pentru a impedica aluatul sa se imprastie.
  3. Inclazeste tigaia in care ai adaugat o cantitate mica de ulei, apoi adauga 3-4 linguri de aluat dupa ce uleiul s-a incins.
  4. Lasa aluatul sa se gateasca aproximativ 1 minute pe fiecare parte.
  5. Le poti servi cu sirop de artar, fructe, unt etc.

Pofta mare! 🙂

Sursa:

http://willowbirdbaking.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate