Carnea de cod este foarte bogata in proteine sanatoase, contine foarte putine calorii si numeroase vitamine si minerale necesare pentru functionarea optima a organismului.
Ingrediente pentru reteta de cod cu ceapa verde si cartofi picanti
Portii: 4
Preparare: 15 de minute
Timp total: 30 de minute
- 12 cartofi rosii (curatati si taiati felii);
- 2 linguri de ulei de masline;
- jumatate de lingurita de pudra de chilli;
- sare (Kosher, de preferat) si piper negru;
- 6 bucati potrivite de cod;
- o legatura de ceapa verde;
- o lamaie;
Cod cu ceapa verde si cartofi picanti: mod de preparare
- Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pe o bucata de hartie pentru copt asaza cartofii taiati felii, adauga o lingura de ulei de masline, pudra de chilli, jumatate de lingurita de sare si un prafai de piper si se dau la cuptor. (se lasa aproximativ 20-25 de minute)
- Asaza codul si ceapa verde (maruntita sau intreaga) pe o alta hartie pentru copt. Adauga o lingura de ulei de masline, asezoneaza cu jumatate de lingurita de sare si un prafai de piper.
- Dupa ce cartofii s-au rumenit 10 minute, adauga si pestele.
- Se lasa aproximativ 12-15 minute, dupa care se scoate si se stoarce deasupra lui zeama de la o jumatate de lamaie.
Pofta mare! 🙂
Ai incercat reteta de cod cu ceapa verde si cartofi picanti? Spune-ne cum ti-a iesit! 🙂
Sursa articol: realsimple.com