Coq au vin
Portii: 8
Timp de pregatire:
– preparare: 30 min
– coacere: 5 h
Ingrediente
6 morcovi medii, taiati in cubulete de 1 cm
250 g ciuperci decojite
2 foi de dafin uscate
¼ ceasca faina integrala
½ lingura cimbru uscat
8 copanele de pui, fara piele
Sare si piper
2 linguri ulei de masline
3 linguri pasta de tomate
2 cani de vin rosu, sec
250 g ceapa
Optional, cateva bucati de rucola
Mod de preparare:
1. Intr-o oala electrica, adauga morcovii, ciupercile si foile de dafin.
2. Intr-un castron mare, amesteca faina si cimbrul. Condimenteaza carnea cu sare si piper si da-o prin faina, pana cand e acopeita complet. Intr-o tigaie mare, incinge 2 linguri de ulei de masline la foc mediu. Adauga bucatelele de pui si tine-le acolo pana cand devine croncant (cam 3-4 minute), apoi adauga-le in oala electrica alaturi de celelalte legume.
3. Intr-o tigaie, pune pasta de tomate si vinul si fierbe-le impreuna circa 1 minut. Toarna compozitia peste carnea de pui . Acoperiti totul cu bucati mari de ceapa, inchide oala si las-o la foc mic pentru cca. 3-5 ore, pana cand puiul devine foarte fraged.
4.Indeparteaza frunzele de dafin. Cu ajutorul unei spumiere, pune carnea de pui si restul legumelor in bolurile in care urmeaza sa fie servite, iar sosul strecoara-l de grasime. Consuma-le alaturi de rucola.
Continut caloric per portie: Calorii: 327, Grasimi: 9 g, Grasimi saturate: 2 g, Colesterol: 162 mg, Sodiu 528 mg, Carbohidrati: 14 g, Calciu 52 g, Fibre: 2 g, Proteine: 35 g.
Pofta buna!