Creveti cu legume
Iata inca o reteta din indepartata Asie pe care o poti prepara cu usurinta la tine in bucatarie. Are putine calorii dar si un gust extraordinar!
Portii: 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire efectiv: 32 minute
Ingrediente:
- 2 linguri + 1 lingurita de ulei de masline
- 1 ceapa rosie tocata
- 3 catei de usturoi tocati
- 1 vanata medie taiata bucati
- 2 dovlecei taiati bucati
- 1 ardei galben taiat bucati
- 1 lingura cimbru proaspat tocat
- 1 conserva de 100 g de rosii taiate bucati
- 1 cana masline verzi fara samburi
- ½ lingurita de boia iute
- ½ lingurita de piper negru macinat
- ½ lingurita de sare
- 500 g de creveti curatati si decojiti
- ¼ cana de frunze de menta
- ¼ cana de midgale taiate si prajite
Mod de preparare:
- Pune 2 linguri de ulei intr-o oala mare la foc mediu. Adauga ceapa si las-o 5 minute, apoi pune usturoiul si mai lasa inca 2 minute. Adauga bucatile de vanata, dovlecel si ardei si lasa totul pe foc 5 minute. Pune rosiile, maslinele, boiaua, cimbrul, sarea si piperul. Lasa amestecul pe foc 20 de minute.
- Aseaza o tigaie mare pe foc si pune restul de ulei. Adauga crevetii si lasa-i 2 minute pe fiecare parte.
- Amesteca legumele cu crevetii si serveste-i cu menta si migdale.