Creveti cu legume

Creveti cu legume

Iata inca o reteta din indepartata Asie pe care o poti prepara cu usurinta la tine in bucatarie. Are putine calorii dar si un gust extraordinar!

Portii: 4

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire efectiv: 32 minute

Ingrediente:

  • 2 linguri + 1 lingurita de ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 vanata medie taiata bucati
  • 2 dovlecei taiati bucati
  • 1 ardei galben taiat bucati
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 1 conserva de 100 g de rosii taiate bucati
  • 1 cana masline verzi fara samburi
  • ½ lingurita de boia iute
  • ½ lingurita de piper negru macinat
  • ½ lingurita de sare
  • 500 g de creveti curatati si decojiti
  • ¼ cana de frunze de menta
  • ¼ cana de midgale taiate si prajite

Mod de preparare:

  1. Pune 2 linguri de ulei intr-o oala mare la foc mediu. Adauga ceapa si las-o 5 minute, apoi pune usturoiul si mai lasa inca 2 minute. Adauga bucatile de vanata, dovlecel si ardei si lasa totul pe foc 5 minute. Pune rosiile, maslinele, boiaua, cimbrul, sarea si piperul. Lasa amestecul pe foc 20 de minute.
  2. Aseaza o tigaie mare pe foc si pune restul de ulei. Adauga crevetii si lasa-i 2 minute pe fiecare parte.
  3. Amesteca legumele cu crevetii si serveste-i cu menta si migdale.

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate