Creveti la gratar cu aroma de curry si couscous cu mango

Creveti la gratar cu aroma de curry si couscous cu mangoCreveti la gratar cu aroma de curry si couscous cu mango

Ce parere aveti de o portie de creveti? Suna foarte bine, mai ales cu couscous si un delicios sos de iaurt langa!

Portii: 4

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatit efectiv: 10 minute

Ingrediente:

  • 1 cana de couscous din faina integrala
  • 1 mango decojit si taiat bucati
  • 1 lingurita de ardei jalapeneo taiati bucati
  • 1 lingura + o lingurita de suc de limeta
  • ¼ cana patrunjel tocat
  • Sare si piper
  • 2 linguri pasta de curry
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingura + ½ lingurita usturoi pisat
  • 350 grame creveti curatati
  • 200 grame iaurt grecesc 2% grasimi
  • 1 lingurita praf de ghimbir

Mod de preparare:

  1. Prepara couscous-ul dupa instructiunile de pe ambalaj. Adauga bucatile de mango si ardei jalapeneo, lingurita de suc de limeta, jumatate din patrunjel si sare si piper dupa gust.
  2. Intr-un castron mare amesteca pasta de curry, uleiul de masline, lingura de usturoi si sucul de limeta ramas. Adauga crevetii.
  3. Amesteca iaurtul, ghimbirul, usturoiul si patrunjelul ramas. Adauga sare si piper dupa gust.
  4. Incinge gratarul si prajeste crevetii imbracati in amestectul de curry pana cand sunt fragezi.
  5. Serveste couscous-ul cu crevetii si sosul de iaurt. Pofta buna!

Continut nutritive per portie: 405 calorii, 31 g proteine, 60 g carbohidrati, 6 g grasimi (1.2 g nesaturate), 9 g fibre

 

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate