Creveti la gratar cu aroma de curry si couscous cu mango
Ce parere aveti de o portie de creveti? Suna foarte bine, mai ales cu couscous si un delicios sos de iaurt langa!
Portii: 4
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit efectiv: 10 minute
Ingrediente:
- 1 cana de couscous din faina integrala
- 1 mango decojit si taiat bucati
- 1 lingurita de ardei jalapeneo taiati bucati
- 1 lingura + o lingurita de suc de limeta
- ¼ cana patrunjel tocat
- Sare si piper
- 2 linguri pasta de curry
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 lingura + ½ lingurita usturoi pisat
- 350 grame creveti curatati
- 200 grame iaurt grecesc 2% grasimi
- 1 lingurita praf de ghimbir
Mod de preparare:
- Prepara couscous-ul dupa instructiunile de pe ambalaj. Adauga bucatile de mango si ardei jalapeneo, lingurita de suc de limeta, jumatate din patrunjel si sare si piper dupa gust.
- Intr-un castron mare amesteca pasta de curry, uleiul de masline, lingura de usturoi si sucul de limeta ramas. Adauga crevetii.
- Amesteca iaurtul, ghimbirul, usturoiul si patrunjelul ramas. Adauga sare si piper dupa gust.
- Incinge gratarul si prajeste crevetii imbracati in amestectul de curry pana cand sunt fragezi.
- Serveste couscous-ul cu crevetii si sosul de iaurt. Pofta buna!
Continut nutritive per portie: 405 calorii, 31 g proteine, 60 g carbohidrati, 6 g grasimi (1.2 g nesaturate), 9 g fibre