Creveti mediteraneeni cu paste
O reteta usoara, proaspata si plina de culoare pe care o poti transforma intr-o cina rapida. Special pentru cei care iubesc fructele de mare!
Portii: 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire efectiva: 7 minute
Ingrediente
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati
- 450 g creveti decorticati
- 2 cani rosii pruna (lunguiete) tocate
- ¼ ceasca busuioc
- 1/3 ceasca masline kalamata (cele bej-violete) tocate
- 2 linguri capere bine scurse
- 50 g branza feta maruntita
- 4 cani paste fierte
Mod de preparare:
1. Pune uleiul de masline la incalzit intr-o tigaie mare, la foc mediu spre puternic. Caleste usturoului pentru 30 de secunde.
2. Adauga crevetii in tava si caleste-i 1 minut.
3. Adauga rosiile, busuiocul, dand focul la mic si fierbe totul timp de 3 minute.
4. Se amesteca maslinele Kalamata, caperele si piperul negru.
5. Combina amestecul de creveti si pastele intr-un castron mare si amesteca bine. Adauga branza feta!
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 424, Grasimi 9.7g (saturate 3.1g), Proteine 33.4g, Carbohidrati 49.7g, Fibre 3g, Colesterol 185mg, Fier 6 mg, Sodiu 562mg, Calciu 163 mg.