Deliciu de toamna: mere coapte cu stafide si migdale
Sa uitam de frig si sa ne bucuram de frunzele in nuante calde si de miresmele acestui desert delicios si sanatos!
Portii: 4
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
4 mere
1 lingura de zeama de lamaie
1/3 cana stafide
2 linguri migdale
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita zahar brun (optional)
Mod de pregatire:
- Incalzeste cuptorul la 180°C. Folosind cu cutit, scobeste cotorul merelor si stropeste-le in interior cu zeama proaspata de lamaie.
- Combina stafidele, esenta de vanilie si migdalele taiate in bucatele si umple merele cu acest amestec.
- Aseaza merele intr-o tava, acopera-le cu o folie si pune-le la cuptor pentru 15 minute. Dupa cele 15 minute, indeparteaza folia si reintrodu-le in cuptor pentru inca 15 minute.
Serveste la temperatura camerei. Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 180, Grasimi 3g (Saturate 0.2g), Carbohidrati 37g, Proteine 2g, Fibre 5g.