Desert cu ciocolata si coaja de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente
1 lingura unt fara zahar
70 g zahar
100 g faina de porumb
2 cani si jumatate apa rece
85 g ciocolata neagra (70% cacao), tocata sau macinata
Coaja de la o portocala (o lingura)
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 170° C.
2. Intindeti e untul pe suprafata unei tavi sau al unui vas termorezistent. Adaugati zahar, faina de porumb si cele doua cani si jumatate de apa rece, apoi amestecati-le bine cu un tel. Se pune la copt pentru 30 de minute.
3. Scoateti compozitia din cuptor, mai amestecati cu o lingurita pana se omogenizeaza si puneti totul la copt pentru inca 15 minute.
4. Scoateti tava din cuptor si amestecati compozitia pana devine granuloasa. Se adauga ciocolata si coaja de portocala si se amesteca pana cand aceasta se topeste complet.
5. Se serveste cald sau la temperatura camerei asezonat cu felii de portocala.
Continut caloric per portie: Calorii 200, Grasimi 8 g, Proteine 2 g, Carbohidrati 29 g, Fibre 4 g, Colesterol 0 mg, Sodiu 25 mg;
Pofta buna! 🙂