Desert cu ciocolata si coaja de portocala

1Desert cu ciocolata si coaja de portocala

Portii: 6

Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente

1 lingura unt fara zahar

70 g zahar

100 g faina de porumb

2 cani si jumatate apa rece

85 g ciocolata neagra (70% cacao), tocata sau macinata

Coaja de la o portocala (o lingura)

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 170° C.

2. Intindeti e untul pe suprafata unei tavi sau al unui vas termorezistent. Adaugati zahar, faina de porumb si cele doua cani si jumatate de apa rece, apoi amestecati-le bine cu un tel. Se pune la copt pentru 30 de minute.

3. Scoateti compozitia din cuptor, mai amestecati cu o lingurita pana se omogenizeaza si puneti totul la copt pentru inca 15 minute.

4. Scoateti tava din cuptor si amestecati compozitia pana devine granuloasa. Se adauga ciocolata si coaja de portocala si se amesteca pana cand aceasta se topeste complet.

5. Se serveste cald sau la temperatura camerei asezonat cu felii de portocala.

Continut caloric per portie: Calorii 200, Grasimi 8 g, Proteine 2 g, Carbohidrati 29 g, Fibre 4 g, Colesterol 0 mg, Sodiu 25 mg;

Pofta buna! 🙂

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate