Dieta cu lamaie mai este cunoscuta si sub numele de „regina curelor de detoxifiere” si are o traditie de peste 50 de ani, chiar daca a devenit cunoscuta mai ales in ultimii ani datorita unor vedete care au incercat-o si care s-au declarat foarte multumite. Dieta cu lamaie este foarte eficienta in eliminarea toxinelor din organism, dar si in procesul de slabire si este foarte potrivita pentru acest anotimp.
Cum sa incepi dieta cu lamaie
Specialistii in nutritie recomanda rezervarea unei perioade de „trecere” inainte de dieta propriu-zisa. Spre exemplu, poti sa incepi prin a trece la o dieta vegetariana pentru o saptamana, asfel incat organismul sa fie mult mai pregatit pentru ceea ce urmeaza. De asemenea, cei care consuma cafea si bauturi carbogazoase ar trebui sa reduca sau chiar sa elimine consumul acestora pe perioada saptamanii pregatitoare. Iar pentru a evita durerile de cap care vin odata cu renuntarea la cafea, este recomandat consumul de vitamina B5.
Dieta cu lamaie pentru detoxifiere propune urmatorul plan: sa bei limonada care sa contina lamaie, putin sirop de artar, boia si apa si sa tii regimul pentru aproximativ 10 zile. Iata ce trebuie sa faci:
1. Sa bei in jur de 6-12 pahare din aceasta bautura in fiecare zi, timp de 10 zile, fara sa consumi nimic altceva.
2. Pentru a urma regimul de detoxifiere, dieta cu lamaie presupune si o cura cu apa si sare, pentru a elimina toxinele din interiorul intestinelor in fiecare zi. Mai poti introduce si ceaiuri neindulcite cu efect laxativ.
3. Tinand cont de faptul ca nu poti consuma alimente solide, dieta cu lamaie nu poate fi tinuta mai mult de 10 zile.
Dupa terminarea dietei, este recomandata introducerea treptata a alimentelor: in prima zi un pahar de suc de portocale, in cea de-a doua supa de legume, apoi fructe si legume timp de 3 zile. Nu este indicat sa mananci prea mult in primele zile pentru ca poate fi periculos pentru sanatate. Treptat introdu in dieta si peste , carne oua, lapte.
Dieta cu lamaie, oricat de periculoasa ar parea, a fost initial un tratament pentru tratarea ulcerului, iar scopul pe care il are este acela de a oferi tractului digestiv o vacanta de 10 zile, deci adaugarea de alte alimente impiedica eficacitatea ei. Potrivit inventatorului dietei, Stanley Burroughs, adaugarea de vitamine si minerale nu ajuta, iar lamaia si siropul de artar sunt suficiente pentru pastrarea energiei in organism.
Retetea originala a dietei cu lamaie este urmatoarea:
- 2 linguri de suc de lamaie
- 2 linguri sirop de artar
- un varf de lingurita boia
- 300 ml apa
Dieta nu este recomandata persoanelor cu probleme cardiace, celor care au facut recent un transplant sau sufera de alte afectiuni digestive.
Voi ce spuneti, ati incerca o astfel de dieta?