Exerciții dimineata – cum ne pregatim si ne motivam

Atunci cand iti propui sa faci cateva exercitii dimineata de multe ori intervin cele o mie si unu de lucruri care te vor impiedica sa-ti duci planul la indeplinire.Afla cum te poti motiva si cum te poti organiza pentru a reusi sa faci 10-15 minute de exercitii matinale care te vor incarca de energie.

Poate că dimineața nu este chiar momentul tău preferat al zilei. Poate că te trezești lipsit de energie, înfrigurat, te uiți în gol, iar semiîntunericul din cameră te îndeamnă să îți strângi perna mai strâns în brațe și să te întorci rapid în lumea viselor.

Exerciții dimineata - cum ne pregatim si ne motivam 1

Te gândești la o mie de lucruri pe care le ai de făcut în ziua care își dorește cu insistență să înceapă chiar dacă tu nu ești pregătita și tot ce îți dorești e să te învelești bine și să moțăi încă 20 de minute… îți sună cunoscut?

Exercitii matinale si un mic dejun hranitor

Nu îți face griji, suntem cu toții oameni și cu toții avem o relație complexă cu diminețile. Dar nu toate diminețile trebuie să fie la fel de “plăcute” ca dezlipirea unui bandaj, există alternative! Da, există și reversul medaliei, există dimineți în care te trezești fără să amâni alarma de trei sau patru ori, dimineți în care te simți energizata, îți faci exercițiile, te răsfeți cu un mic dejun hrănitor și cu o cafea binemeritată și apoi, pornești într-o nouă aventură.

Exerciții dimineata - cum ne pregatim si ne motivam 2

Cum ar fi să îți revigorezi și trupul și spiritul cu un antrenament rapid, care îți pune sângele în mișcare și te face să te simți vie din toții porii, din toți mușchii? Indiferent ce ți-a rezervat ziua, tu știi deja că îi poți face față pentru simplul motiv că ai reușit să învingi dimineața cea meschină! Nu sună rău, nu? Din fericire, nu e nici imposibil – e doar o chestiune de cum o poti face, iar noi vrem să îți arătăm pasii pe care trebuie sa-i urmezi.

Exercitii dimineața – 8 pași simpli pentru o trezire rapida

Scurt și la obiect – da, sună prozaic, dar funcționează! Pentru rezultate bune, asigură-te că diminețile tale nu sunt lungi și obositoare, nu îți programa o mie de lucruri pentru prima oră, ci planifică eficient, în avans! De exemplu, pregătește-ți hainele de seara și rezolvă din timp tot ce ai de rezolvat astfel încât dimineața să nu te aglomerezi, ci să te rezumi la câteva elemente esențiale pentru a te pregăti de antrenament. Ai ghicit, dacă pregătirea este scurtă și nu te simți deja extenuat/a înainte de a începe antrenamentul, șansele tale de reușită vor crește exponențial.

Trezește-te!

Da, lasă-ți telefonul în celălalt capăt al camerei astfel încât să fii nevoit/a să te ridici din pat pentru a opri alarma și de îndată ce ai părăsit așternuturile, aprinde și lumina sau trage draperiile – scopul este să rupi vraja somnului, adică să transformi decorul nocturn, care invită la somn și reverie într-un spațiu diurn, animat.

Adăugăm și puțină muzică în ecuație pentru ca tranziția de la noapte la zi să fie completă. Nu opta pentru cântece de leagăn (sau Fuego), alege mai degrabă o melodie ritmată, care te binedispune și te face să dai involuntar din picioare ca atunci când ești pregătit/a să iei cu asalt ringul de dans. Apropo, poate câteva mișcări simple de dans (fără piruete și sărituri complicate, nimic de tipul Dirty Dancing) sunt exact ce îți trebuie pentru încălzire și da, e musai să îți încălzești mușchii înainte de antrenamentul propriu-zis. Să reluăm:

  1. te ridici din pat pentru a opri alarma;
  2. faci lumină;
  3. deschizi geamul;
  4. pornesti muzica;
  5. te intinzi putin sau faci cateva miscari de dans;
  6. bei un pahar de apa;
  7. mananci putin;
  8. incepi exercitiile.

Nu lăsa loc de negociere! Pașii enumerați puțin mai sus au rolul precis de a nu îți permite să te întorci la somn! Așa că, nu îți acorda prezumția de… tergiversare. Ridică-te din pat de îndată ce a sunat alarma, nu amâna, nu lăsa pe mai târziu și mai ales, nu pierde din vedere scopul acestor pregătiri.

Exercitiile de dimineata, energie pentru intreaga zi

Apropo de scop, ar putea fi o idee bună să îți notezi scopul, să îți faci o mică scrisoare motivațională, un bilet sau oricum vrei tu să îi spui. De ce? Poate că seara, nivelul tău de motivație e undeva sus, te simți determinata, te simți puternica și nimic nu te poate opri (doar te desparte o noapte întreagă de antrenamentul propriu-zis), însă e foarte posibil ca la prima oră, când e poate încă întuneric și alarma sună dintr-o dată, să uiți complet de motivație, dorință, exerciții și să te întorci nestingherita la somn! O notă motivațională așezată strategic undeva, la vedere are exact scopul de a-ți aminti care e scopul tău! Citește-ți nota lăsată pentru sine și mergi mai departe!

Exerciții dimineata - cum ne pregatim si ne motivam 3

Până acum am vobit despre antrenamentul matinal doar în termeni imperioși, restrictivi de-a dreptul, însă nu ar fi corect să promovăm o astfel de viziune exclusiv apocaliptică. De fapt, lucrurile nu se fac doar sub influența lui “trebuie”, dimpotrivă o tranziție domolă, graduală ar putea fi exact ceea ce îți trebuie ca să te acomodezi cu noua rutină matinală. Dacă nu ai fost întotdeauna o persoană matinală, nu îți seta din prima alarma cu o ora mai devreme, ci încearcă să te trezești treptat tot mai devreme, stabilește-ți obiective tangibile și mărunte astfel încât să nu ajungi să te simți frustrat, demoralizat de dificultatea procesului și să pierzi lupta chiar înainte de a o începe.

Pentru atrenamentul matinal ai nevoie de energie

Mănâncă un pic și bea un pahar de apă înainte să treci la treabă. Toți medicii nutriționiști și toate studiile de specialitate au indicat că organismul nostru are nevoie de puțin “combustibil” la scurt timp după trezire pentru a se activa. Bineînțeles că nu o să mănânci o masă întreagă înainte să te apuci de exerciții, ci doar o gură de ceva și puțin lichid ca să îți asiguri necesarul de energie pentru antrenamentul pe care ești pe cale să îl începi. Dacă tot suntem la acest capitol, gândul la viitoarea masă te-ar putea ajuta să lucrezi mai cu spor, așadar inclusiv când vine vorba de exerciții fizice, promisiunea unei recompense poate acționa drept catalizator pentru activitatea practicată. Aici, recompensa poate lua forma unui mic dejun gustos, acompaniat de o cană aburindă de cafea care încununează o dimineață frumoasă și productivă.

Exercitii matinale

…si motivatie

Sună un prieten! Nu e un secret că oamenii sunt ființe sociale și au nevoie de coeziune, companie, integrare, validare, pe scurt de prezența unei alte ființe umane (cel puțin) pentru ca viața să își poată urma cursul în condiții favorabile. Nici sportul sau mai precis, nici exercițiile de dimineață nu fac excepție de la această regulă de aur, prin urmare e foarte posibil ca antrenamentul să devină efectiv mai ușor dacă este efectuat în compania unei alte persoane sau de ce nu, la sala de forță? Sentimentul de implicare, de participare și de fapt, de complicitate are un efect miraculos asupra psihicului nostru, prin urmare gândul că nu treci singur prin povara trezitului “cu noaptea în cap”, că nu ești singurul care are încă părul ciufulit și nu și-a băut cafeaua, dar și autenticitatea celor implicați în această activitate matinală sunt foarte reconfortante și participă la obținerea rezultatelor.

4 exercitii de dimineata extrem de simple

1. Stai sprijinita in genunchi si palme, trage aer in piept, ridicandu-ti capul si fundul si arcuindu-ti coloana. Expira in timp ce iti arcuiesti spatele in interior si iti lasi jos capul. Repeta de 10 ori miscarea.

Exercitii dimineata - arcuire coloana

2. Stai in pozitie verticala cu picioarele usor departate si bratele pe langa corp. Fa un pas in spate cu piciorul stang si o fandare in fata cu piciorul drept pana cand genunchiul drept este indoit la 90 de grade. Ramai in aceasta pozitie 30 de secunde si apoi revino la pozitia initiala, indreptandu-ti piciorul drept. Repeta miscarea de 30 de ori.

Exercitii dimineata - fandari

3. Stai dreapta cu picioarele usor departate, lasa-te pe vine si plaseaza-ti palmele in fata talpilor, pe podea. Intinde-ti rapid piciorul drept in spate, ajungand intr-o pozitie de flotare. Fa o flotare sprijinindu-te pe piciorul stang si repeta miscarea alternand pozitia picioarelor.

Exercitii dimineata - flotari

4. Stai in picioare cu partea stanga a corpului spre pat, la o oarecare distanta de acesta. Indoaie cotul stang la 90 de grade, lasa-te in jos spre pat si plaseaza-ti antebratul pe marginea saltelei, indreptandu-ti picioarele. Ramai in aceasta pozitie timp de 30 de secunde apoi repeta miscarea de cate ori poti, alternand partile. Atentie: salteaua trebuie sa fie una stabila si destul de tare, altfel vei intampina dificultati.

Exercitii dimineata - planc lateral

In functie de timpul tau poti continua cu abdomene, genuflexiuni si planc.

Cand simti ca nu poti, renunta!

Nu te suprasolicita și nu pretinde de la tine însuți mai mult decât e cazul – de fapt, nu există cel mai indicat moment pentru a face exerciții (sau orice altceva), nu există un decalog sfânt de la care nu te poți abate fără să atragi urgia naturii asupra ta. Dacă antrenamentul matinal este pur și simplu o tortură pentru tine, nu ai de ce să îți supui corpul la un asemenea supliciu, nu datorezi nimic nimănui și ești propriul tău stăpân. Adesea uităm că noi suntem cei care decid ce e cel mai bine pentru noi și ne străduim să respectăm reguli care nu ni se potrivesc. Așadar, dacă îți dorești să te antrenezi dimineața, aruncă un ochi peste pașii propuși de noi, dacă nu, nu datorezi nimănui nicio explicație.

4.7/5 - (4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate