O reteta usor de preparat, foarte satioasa si…picanta.
Portii: 4
Timp de pregatire: 55 min
Ingrediete:
300 g carne macra de curcan, taiata cubulete
200 g ceapa tocata
1 catel de usturoi, tocat
3 si 1/4 cesti de apa
400 g fasole alba, cu bobul mare
1 ardei iute verde taiat felii sau de la conserva
2 linguri supa de pui
1 lingurita chimen macinat
un varf de lingurita piper negru macinat
2 linguri de faina
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita mare, prajiti ceapa, usturoiul si cubuletele de carne, pana cand carnea isi pierde culoarea rozalie.
2. Se amesteca cele 3 cani de apa, fasolea, chili, chimenul si piperul. Se lasa la fiert circa 30 de minute. Se mai poate adauga apa, in cazul in care fasolea nu a fiert.
3. Intr-un castron mic, se amesteca un sfert de cana de apa si cele 2 linguri de faina. Amestecul rezultat se adauga peste carne si chili, dupa ce vor fi gata, si se lasa 1 minut, pana cand se ingroase.
4. Se amesteca toate cu fasolea si este gata de servit! Pofta buna!
Continut caloric per portie: calorii 292, proteine 25 g, carbohidrati 30g, grasimi 8g, grasimi saturate 2g, fibre 6g.