Fasole verde cu usturoi
O reteta din bunici, dar foarte gustoasa 🙂
Portii: 6
Timp de pregatire: 10 minute
Ingrediente:
350 g fasole verde (proaspata sau decongelata)
3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
sare, condimente
Mod de preparare
1. Fierbe fasolea timp de 10-15 minute (daca o lasi intreaga) sau 5-10 minute (daca este bucati). Pentru cea congelata este nevoie de doar 3 minute.
2. Dupa ce s-a fiert, scurge-o si las-o deoparte.
3. Pune uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins, adauga usturoiul tocat bucatele.
4. Peste usturoi adauga fasolea, amesteca timp de 1 minut si ia totul de pe foc.
5. Adauga sare si alte condimente, dupa preferinte.
Continut nutritiv per portie: Calorii 50, Grasimi 4g ( Saturate 1g), Carbohidrati 2g, Proteine 1g, Fibre 2g.