File de somon cu cartofi si parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
170 g file de somon (2,5 cm latime)
Spray de gatit
2 cartofi medii
4 linguri parmezan ras
2 maini amestec de salata
2 rosii taiate bucati
2 linguri otet balsamic
1 lamaie
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1. Pune la foc mediu spre mare o tigaie din teflon si da pestele cu spray de gatit. Adauga feliile in tigaie si gateste-le timp de 6 minute sau pana cand ti se pare facut.
2. In timp ce pestele e pe foc, inteapa cartofii cu o furculita si inveleste-i intr-un prosop de hartie. Pune-i in cuptorul cu microunde la temperatura mare pentru 5 minute, apoi intoarce-i pe alta parte si mai lasa-i inca cinci minute. Se pun deoparte tot pentru inca 5 minute.
3. Taie cartofii pe jumatate si presara peste ei sare, piper si branza rasa.
4. Amesteca salata asortata cu rosii si stropeste-le cu otet, amestecand usor.
5. Taie lamaia pe jumatate si stoarce-o peste peste.
6. Serveste-le impreuna.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 410, Grasimi 12g, Proteine 30g, Carbohidrati 49g, Fibre 7g, Colesterol 50mg, Sodiu 800mg;