Fritatta cu ciuperci, rosii si usturoi

Fritatta cu ciuperci, rosii si usturoi

Fritatta, mai pe limba romana, este o omleta din diverse combinatii de legume, tipuri de branza si condimente, care poate fi facuta pe aragaz sau la cuptor. Este delicioasa si arata… fabulous! 😀

Portii: 10

Timp de pregatire: 35 – 40 minute

Ingrediente:

2 lingurite de ulei de masline

1 ardei gras taiat subtire

1 ceapa tocata fin

1 cana de ciuperci taiate feliute

1 catel maricel de usturoi zdrobit

8 oua

2 albusuri de ou

1/3 cana de lapte degresat

¼ lingurita piper

¾ lingurita sare

1 lingura de busuioc proaspat, tocat, sau 1 lingurita de busuioc uscat

1 ½ lingurita unt

1 cana de rosii (cherry) taiate in bucatele nu foarte mici

1 ceasca de branza (preferabil fontina, insa poti folosi orice sortiment), taiata marunt

Mod de preparare:

1. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie inalta, cu diametrul de aproximativ 25cm. Adauga ceapa si ardeiul si lasa-le pe foc 5 minute, amestecand frecvent. Adauga ciupercile si usturoiul si mai lasa inca 4 minute totul pe foc, acoperind tigaia si amestecand din cand in cand. Transfera legumele pe o farfurie.

2. Combina oulae, albusurile, laptele, sarea, piperul si busuiocul intr-un castron mare si amesteca bine, pana la omogenizare. Incalzeste tigaia la foc mediu timp de 3 minute si adauga untul, amestecand pana cand se topeste. Combina amestecul din castron cu legumele si toarna totul in tigaie. Presara bucatelele de rosii si branza, fara a amesteca.

3. Lasa fritatta pe foc in jur de 15 minute sau pana cand este aproape facuta. La final, pune-o in cuptorul incalzit 2-4 minute, dar ai grija sa nu se arda.

4. Scoate fritatta din cuptor, las-o 5 minute sa se racoreasca, apoi agita putin tigaia pentru a se dezlipi frumos. Mai las-o cateva minute, apoi aseaza o farfurie deasupra tigaii si intoarce tigaia pentru ca fritatta sa cada in farfurie, fara a-si pierde forma.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 168, Grasimi 13g (Saturate 5g), Proteine 10g, Fibre 1g, Carbohidrati 4g.

Multumim pentru vot!

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate