Inghetata de vanilie homemade
Un desert delicios, cat se poate potrivit pentru zilele de vara si…sarac in calorii.
Portii: 8
Timp de preparare: 15 min
Timp de pregatire efectiv: 2 h 45 min
Ingrediente:
1 ½ lingura de gelatina fara arome
1 lingura de apa
3 cesti de lapte degresat
3 galbenusuri de ou
35 g de lapte condensat indulcit
1 baton de vanilie
Mod de preparare:
1. Se presara gelatina peste apa intr-un castron mic, se lasa cateva minute amestecand de 1-2 ori, timp in care pregatesti baza pentru inghetata.
2. Se toarna o ceasca si jumatate de lapte intr-o cratita mare; se taie batonul de vanilie pe lung si se scutura semintele in lapte si se adauga si batonul.
3. Se pune pe foc amestecul de lapte si vanilie pana cand iese abur. Se bat galbenusurile alaturi de laptele condensat intr-un bol mediu ca marime. Amestecul se toarna treptat in laptele fierbinte, amestecand pana la omogenizare.
4. Se toarna amestecul final intr-o tigaie si se pune la foc mediu, timp de 3-5 minute, amestecand periodic cu o lingura de lemn. Nu se lasa pana ajunge in punctul de fierbere!
5. Se strecoara crema printr-o sita intr-un castron mare. Se adauga gelatina si se amesteca pana la topire. Se bate laptele ramas si se amesteca intreaga compozitie. Se acopera si se baga la frigider timp de cel putin 2 ore. Se toarna amestecul intr-un aparat de facut inghetata si se ingheata conform instructiunilor. Se lasa cateva minute la congelator inainte de a se servi.
Continut nutritiv: Calorii 171, Proteine 11g, Carbohidrati 34 g, Fibre 5 g.