Krispies cu unt de arahide, orez si proteine

Desertul nu este cel mai rau lucru din lume! Zaharul nu te va ucide! Si e chiar in regula sa iti fie pofta de dulciuri.

Te-am facut sa te simti mai bine? Foarte bine, pentru ca pana la urma nimeni au ar trebui sa se simta rau pentru ca isi doreste sa se bucure de ceea ce mananca. Numai ca uneori trebuie sa gandim putin mai strategic cu privire la modul in care ne cream gustarile preferate.

Prajituri si cupe cu unt de arahide? Ei bine, da, avem variante sanatoase pentru acestea, care au acelasi gust ca varianta originala.

Krispies crocante cu orez? Ei, asta chiar a fost o provocare noua, dar pana la urma o favorita, pentru ca este o reteta simpla, ce poate fi servita ca masa rapida sau ca gustare. Iata gustarelele crocante cu unt de arahide, orez si proteine. Am testat acest produs si la copii si la adulti, iar feedback-ul a fost unanim: un desert sanatos servit cu un extra boost de proteine.

De ce este o reteta sanatoasa?

Iata exact cum am transformat acest desert clasic intr-o placere sanatoasa.

In primul rand am inlocuit orezul cu orez brun organic. Poate ca nu pare o schimbare prea mare, dar verifica lista de ingrediente de pe ambele produse si vei vedea ca orezul brun integral are mai putine ingrediente si mai putini aditivi procesati.

Am inlocuit apoi untul cu unt de arahide. Se poate folosi orice fel de unt de nuci sau de seminte, daca ai alergie la arahide.

Brandurile populare de bezele sunt in general facute din arome artificiale, coloranti si alti aditivi. In aceasta reteta, avem miere si sirop de orez brun. Asta e tot!

Da, avem inca zahar in reteta, dar cantitatile au fost mult reduse, la strictul necesar, in loc sa adaugam calorii in exces fara niciun motiv.

Si inca ceva bun. Am adaugat proteine, in asa fel incat sa-ti satisfaci pofta de dulce, dar si foamea. Si desigur este foarte bine si pentru acumularea de masa musculara.

Ingrediente

Portii: 16 bucati
Timp de gatit: 15 minute, plus 30 de minute la congelator

2 ½ cesti de orez brun
½ ceasca de unt de arahide natural cremos
¼ ceasca de sirop de orez brun organic
¼ ceasca de miere cruda, nefiltrata
1 lingurita de extract pur de vanilie
2 masuri de pudra proteica de vanilie
2 linguri de ulei de cocos, nerafinat, presat la rece
1 lingura de pudra de cacao
¼ ceasca de fulgi de ciocolata neagra, indulcita cu stevia daca este posibil

Mod de preparare

Unge o tava de copt de 20×20 cm cu ulei de nuca de cocos sau, si mai simplu, cu ulei de cocos spray. Opteaza pentru un ulei dulce sau fara arome.

Pune untul de arahide, siropul de orez brun, mierea si vanilia intr-o tigaie medie, la foc mediu spre mic. Amesteca pana cand se omogenizeaza, aproximativ 3 minute.

Ia amestecul de pe foc si adauga o masura (33 de grame) de pudra proteica si orez. Mixul ar trebui sa fie omogen, dar sa nu curga. Daca este prea greu sa amesteci cu o lingura, mai adauga putina miere la mix.

Adauga mixul crocant de orez in tava unsa. Intinde si apasa in tava astfel incat sa devina cat mai compact cu putinta.

In aceeasi tigaie (e in regula daca are resturi de unt de arahide, sunt lucruri mult mai grave de care sa ne facem griji in viata), adauga uleiul de cocos, pudra de cacao si fulgii de ciocolata. Amesteca pana se omogenizeaza, ia tigaia de pe foc, adauga cealalta masura de pudra proteica si amesteca.

Pune toppingul de ciocolata peste amestecul crocant de orez. Intinde peste tot, astfel incat sa ajunga si in colturi.

Pune la congelator pentru 30 de minute, apoi taie in 16 bucati. Incearca sa nu mananci totul deodata!

Informatii nutritionale si macronutrienti

Produs fara gluten.

Macronutrienti pentru o portie (o bucata)
138 de calorii
6 grame de grasime
15 grame de carbohidrati
6 grame de proteine.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate