Mancarea fast-food – cele mai grave 5 efecte

mancarea fast-foodMancarea fast-food, dincolo de pericolul pentru silueta

De fiecare data cand mai ai doar putin si cedezi tentatiei unui hamburger suculent sau a unei portii de cartofi prajiti imbibati in ulei, gandeste-te nu doar la acul cantarului, ci si la frumusetea, dispozitia si sanatatea ta, pentru ca toate acestea pot fi grav afectate de mancarea fast-food. Iata cum:

Mancarea fast-food – 5 efecte devastatoare:

1. Mancarea fast-food imbatraneste tenul: nu doar stresul si mediul poluat in care traim determina aparitia liniilor fine pe chipul nostru, ci si ceea ce mancam. Zaharul si grasimile trans care sunt folosite pentru a creste perioada de valabilitate a unor produse fast-food si amidonul pot provoca o reactie chimica numita glicozilare, care accelereaza procesul de imbatranire, determina aparitia ridurilor si creste sensibilitatea pielii la razele de soare.

2. Mancarea fast-food cauzeaza balonare si constipatie: cantitatea foarte mare de sodiu din compozitia mancarii de tip fast food este una dintre principalele cauze ale balonarii, deoarece sodiul declanseaza retentia apei in organism, iar combinatia de sodiu cu bauturile carbogazoane si indulcitorii artificiali din compozitia acestora este… devastatoare. De asemenea, alimentele procesate albe de tipul painii albe sau a orezului alb contin foarte putine fibre si astfel pot cauza constipatie, care este agravata de lipsa cantitatii necesare de lichide (apa, nu sucuri) in fiecare zi.

3. Mancarea fast-food inrautateste simpotomele sindromului premenstrual: zaharul si amidonul din compozitia alimentelor utilizate pentru prepararea mancarii fast-food cauzeaza modificari brute ale nivelului de insulina si… ale dispozitiei tale. Insa, dintre toate produsele pe care le poti consuma de la un fast-food, cele mai daunatoare in aceste zile sunt bauturile indulcite pe baza de cafea, combinatia dintre zahar si efectul stimulent al cofeinei te poate da peste cap. Mai mult, conform Shape.com, studiile au aratat faptul ca cei care consuma in mod regulat mancare de tip fast-food au sanse mult mai mari de a dezvolta o depresie.

4. Mancarea fast-food cauzeaza cefalee: tiramina, acest aminoacid care se gaseste in special in produsele procesate din carne, este un puternic vasodilatator care poate cauza dureri de cap de la cele mai usoare pana la cele insuportabile.

5. Mancarea fast-food provoaca arsuri: alimentele bogate in grasimi saturate se digera mult mai lent, iar efectul hamburgerului consumat aseara isi va face simtita prezenta chiar si de dimineata, prin atat de neplacutele arsuri…

Mancare fast-food? Nu, multumesc!

mancarea fast food
Asadar, daca esti una dintre persoanele (fericite) care mananca orice si oricat si tot nu se vede, iata o gramada de motive pentru care , chiar si asa, tot ar trebui sa refuzi alimentele de tip fast-food. Si in plus, este mult mai gustoasa o salata proaspata si colorata cu un strop de ulei de masline! 😉

Multumim pentru vot!

7 Comments

  • si eu practic culturism de 1 an si rugby de 5 luni dar nu mananc mancare fast food de vreo 4-5 ani si nu regret nici o clipa cand imi vad colegi de clasa ca mananca asa ceva si de cand am inceput culturismul in meniul de seara se afla doar o salata si la pranz in general o ciorba sau piept de pui cu spanac/cartofi fierti/copti/la cuptor dar nu prajiti:D. Si ma simt foarte bine asa:D

  • practic de 2 ani culturismul si nu imi vad viata fara fast-food. depun mult efort si pe langa suplimentele nutritive imi trebuie si ceva consistent dar ce sa vezi, locuiesc singur si nu are cine sa-mi gateasca zilnic pentru toate mesele pe care trebuie sa le iau si nu am nici timp sa-mi fac singur si atunci vine in ajutor un restaurant(problema iar de timp) sau fast-food. mananc timp de un an de 4 ori pe saptamana numai mancarea de pranz tip fast-food si pana acum doar de bine. sunt una din acele persoane fericite care mananca oricat ca oricum nu se vede. articolele ca acesta circula pe net de mult(nu spun ca nu ar fi adevarate) dar daca as intra intr-o isterie as manca doar bio, ceea ce nu m-ar ajuta in tandem cu “sportul” pe care il practic.
    poate ca am scapat de acele simptome datorita antrenamentului 30 de minute dimineata, dupa care 1h,1h:30 dupa amiaza. cu fast-food sau fara, ideea este ca sportul te ajuta sa te simti cum se simteau stra-stramosii nostri cand alergau mamuti cu sulita sau ceva..

    • Te felicit pentru activitatea ta sportiva si sper ca, in viitor, vei mai renunta la mancarea de la fast-food. Sportul este motivul pentru care nu se vad efectele ei la exterior, insa iti poate afecta grav sanatatea. Plus ca sunt sigura ca desi acum ai rezultate bune, performanta va fi si mai mare cu o alimentatie sanatoasa, iar o salata… se pregateste in doar cateva minute. Bafta! 🙂

  • Alimentatia aceasta este caracteristica celor neorganizati si foarte comozi. Ganditi-va ca atunci cand a fost construit omul mancarea gen fast – food nu exista. Imaginea pe care fiecare dintre noi am dorii sa o vedem in oglinda este aceea a unui astfel de om primitiv. Adica strat adipos ca si inexistent, musculatura reliefata, rezistenta infinita la frig sau caldura, imunitate de mamuth. Ei bine de multe ori (de prea multe ) unii vad in oglinda la ora 14 dupa amiaza cand se trezesc un tip obez, cu multe dioptrii si cu dureri de spate de la sezutul la calculator. Nu este bine deloc.
    Intoarceti-va la ceea ce da putere si sanatate omului. UItati de mancarea procesata sau de sucuri. Inca nu este tarziu. In tara asta spre marea invidie a unora inca exista enorm de multe surse de alimente ceva mai bune. Sa profitam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate