Negresa reinventata cu espresso si ciocolata

Pentru ca toata lumea gandeste ca deserturile si gustarile sunt o parte importanta a vietii este perfect de inteles de ce unii oameni isi doresc variantele mai sanatoase ale deserturilor lor preferate.

Singurul truc pentru a reusi sa faci asta este sa inlocuiesti ingrediente traditionale cu produse care – desi nu suna ca si cum nu ar putea merge – sunt atat de bune incat atunci cand ajungi sa gusti produsul final nici macar nu iti dai seama ca e ceva schimbat in reteta! Iata de ce creem retete precum inghetata proteica sau aceasta reteta de negrese cu ciocolata si espresso.

Reteta de negrese de mai jos este o varianta fara faina a desertului clasic, atat de adorat de toata lumea. O negresa traditionala are aproximativ 250 de calorii, in timp ce aceasta reteta mai sanatoasa are cu aproximativ 60% mai putine calorii si nu are zahar adaugat.

Bucura-te de negresa ca de un rasfat delicios pentru a-ti satisface poftele din timpul noptii sau pune-o la frigider si ia-o maine in pachetul pentru serviciu, astfel incat sa te bucuri de o gustare de pranz, care sa te tina departe de gogosile de la cantina.

De ce este o reteta sanatoasa?

Fasolea neagra – stiu ca nu este ingredientul tau favorit pentru negrese – sunt o sursa esentiala de proteine pentru multi dintre cei care nu mananca niciodata carne. Ideea este ca mancand aceasta fasole neagra poti lua mai mult de o portie fara sa te incarci cu un numar prea mare de calorii. Aceste leguminoase au, de asemenea, si un continut mare de fibre, care te ajuta la digestive si sunt o sursa excelenta de acid folic, magneziu, potasiu si fier.

Si desi uleiul de cocos (acest Windex din My Big Fat Greek Wedding, un adevarat panacea modern) este un ingredient supralicitat, el are unele beneficii incontestabile pentru sanatate. Are un continut mare de acid lauric, o triglicerida cu lant mediu (MCT) care este responsabila pentru aproximativ jumatate din grasimea din uleiul de cocos, care poate avea efecte benefice pentru nivelul de colesterol bun (HDL).

Ingrediente

Numar de portii: 16 prajituri
Timp de gatire: 25 de minute
Grad de dificultate: usor
1 conserva de 400 de grame de fasole neagra scursa
1/3 de ceasca de ulei de cocos virgin nerafinat filtrat la rece, topit
3 linguri de pudra de cacao
2 lingurite de extract de vanilie
1 ½ lingura de cafea instant
1 ½ lingurita de praf de copt
¼ lingurita de sare de mare
2 oua (pentru o consistenta mai ciocolatoasa foloseste 1ou)
1/3 de ceasca de lapte de cocos
¼ ceasca de Truvia (sau orice alt indulcitor, daca nu iti place cum se comporta Truvia la gatit sau daca nu iti place gustul)
1 masura de pudra proteica de ciocolata (optional)
1 lingurita de miere (optional)
½ de ceasca de fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade.

Scurge si spala foarte bine fasolea neagra din conserva. Acesta este unul dintre pasii pe care nu trebuie in niciun caz sa ii sari. Clatirea in multa apa rece te va ajuta sa scapi de conservantii folositi la conserve dar si sa mai indepartezi din gustul de fasole neagra.

Adauga toate ingredientele, in afara de fulgii de ciocolata, intr-un blender sau intr-un procesor pentru alimente. Amesteca pana cand toate ingredientele se combina foarte bine.
Pune ulei de cocos pe fundul si pe peretii unei tavi de copt de 20 x 20 cm. Pune o jumatate din cantitatea totala de fulgi de ciocolata pe fundul tavii, apoi toarna aluatul deasupra si adauga la final cealalta jumatate din fulgii de ciocolata.

Gateste timp de 20 de minute. Apoi lasa la racit pentru 10 minute.

Optional poti blenda un sfert de nuca de cocos coapta, neindulcita, si 1 lingurita de Truvia pana cand se formeaza o consistenta de pudra si sa adaugi apoi amestecul peste negrese.

Taie prajitura in 16 portii (4 taieturi pe vertical si 4 pe orizontal).

Tine negresele intr-un recipient ermetic in frigider.

Informatii nutritionale si macronutrienti

Produs fara gluten, sarac in carbohidrati, fara nuci, fara zahar adaugat, vegetarian.
Macronutrienti per portie:
102 caloriii
6 grame de grasime
7 grame de carbohidrati
5 grame de proteine.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate