Nuggets vegetali
Pentru cei care tin post sau, pur si simplu, pentru cei care isi doresc sa consume mai multe legume inainte de mesele grele de Sarbatori, iata o propunere delicioasa si usor de pus in practica: nuggets vegetali!
Timp de pregatire: 45 minute
Portii: 30 nuggets
Ingrediente:
2-3 cartofi mari (600g)
1 lingurita de ulei de masline
½ ceapa tocata fin
1 dovlecel dat prin razatoare
1 morcov mare, dat prin razatoare
½ cana de branza slaba
1 ou
1 lingura de lapte
1 cana de paine integral uscata, faramitata
Mod de pregatire:
1. Incalzeste cuptorul la 200°C. Aseaza o foaie de copt intr-o tava.
2. Fierbe cartofii, apoi piseaza-i si pune-i deoparte.
3. Incalzeste putin ulei in tigaie si adauga ceapa tocata, lasand-o pe foc pana devine aurie.
4. Stoarce dovlecelul, apoi combina-l cu morcovul tocat, ceapa si branza intr-un bol. Adauga cartofii zdrobiti si amesteca usor.
5. Bate oul cu laptele intr-un castronel, apoi adauga 1 lingurita la amestecul de dovleceal, cartofi, ceapa si branza. Amesteca bine totul.
6. Pune pesmetul pe o farfurie, apoi ia din amestec cu lingura, modeleaza-l intre degete si trece-l prin amestecul de ou si lapte, apoi prin pesmet. Aseaza nuggets pe tava pregatita in prealabil.
7. Foloseste un spray de gatit pentru a stropi acesti nuggets cu putin ulei de masline, apoi baga tava la cuptor 15 – 20 minute. Serveste cu sos de chilli.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 35, Grasimi 1.2g (Saturate 0.3g), Carbohidrati 6.5g, Proteine 1.9g, Fibre 0.9g.
Se poate folosi cottage cheese?
Nu vad de ce nu s-ar putea folosi in compozitie. Pofta buna! 🙂
Mersi! 🙂