Chiar daca reteta de risotto traditionala folosea orez arborio, se pot obtine rezultate excelente si cu aceasta reteta care propune prepararea orezului brun la cuptor, pentru a profita de avantajele fibrelor pe care le contine.
Timp gatire: 1h 20 min
Portii: 4
Ingrediente orez brun cu ciuperci
- 300 g ciuperci;
- 1½ cani apa fierbinte;
- 4 lingurite ulei de masline extravirgin;
- 1 praz mediu spalat, curatat si feliat;
- o cana de orez brun;
- 2 catei de usturoi tocati;
- cimbru proaspat, tocat;
- ½ pahar vin alb sec;
- 3 cani supa de pui fara sare;
- ½ cana parmesan;
- ¼ cana patrunjel proaspat, tocat;
- sare si piper dupa gust;
Mod de preparare orez brun cu ciuperci:
- Preincalzeste cuptorul la 220°C.
- Incalzeste doua lingurite de ulei de masline intr-o tigaie mare, pe care s-o poti introduce si la cuptor.
- Soteaza prazul 2-3 minute, amestecand constant, apoi adauga orezul, usturoiul si cimbrul.
- Adauga vinul si lasa pe foc, pana ce lichidul se evapora.
- Adauga supa, da amestecul in fiert, apoi acopera oala si introdu-o la cuptor pana cand orezul absoarbe lichidul, iar mancarea capata o consistenta cremoasa (40-50 min).
- In timp ce orezul se afla in cuptor, incalzeste 2 lingurite de ulei de masline si soteaza ciupercile.
- Cand orezul este gata, adauga ciupercile sotate, parmezanul, patrunjel, sare si piper.