Orez cu legume si stafide
Dupa atata mancare grea de Craciun, merge ceva usor, proaspat si aromat!
Portii: 6
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
1 cana de orez alb cu bobul lung
2 tulpini de telina, tocate fin
1 ardei rosu mic, tocat
2 cepe verzi, taiate marunt
½ ceasca de stafide
⅔ ceasca de caise uscate, taiate in bucatele
⅓ ceasca de migdale, usor prajite
1 lingurita de ulei de masline
1 lingurita de zeama de lamaie
1 lingurita de otet de vin alb
1 lingurita de praf de curry
⅔ lingurita de zahar pudra
Mod de preparare:
1. Fierbe orezul, apoi scurge-l si trece-l printr-un set de apa rece. Scurge-l din nou.
2. Adauga telina, ardeiul, ceapa, stafidele, caisele si migdalele peste orez, intr-un castron mare.
3. Combina uleiul de masline, zeama de lamaie, otetul, praful de curry si zaharul pudra, sare si piper dupa gust, intr-un borcanel cu capac si agita pana la omogenizare.
4. Adauga sosul peste orezul cu legume si amesteca usor.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 270, Proteine 4.9g, Fibre 3.4g, Carbohidrati 46.6g, Grasimi 6g (Saturate 0.7g).
O modalitate excelenta de a pregati orezul. Migdalele si uleiul de masline asigura grasimile sanatoase de care avem nevoie. Dupa o dieta grea specifica sarbatorilor este bine venit sa consumi asa ceva. In perioada de masa musculara se poate adauga acest fel insotit de peste facut pe grill. Eventual curcan.