Orez cu usturoi, unt si legume

orez cu unt si usturoi

Orez cu usturoi, unt si legume

O garnitura foarte aromata si usor de preparat pentru o cina de vis! 🙂

Portii: 6

Timp de pregatire: 30 minute

Ingrediente:

40g unt

2 catei de usturoi zdrobiti

2cm de ghimbir ras

2 cani de orez jasmine

3 cani de supa de pui

½ cana de mazare si porumb (congelate)

¼ cana de ceapa verde

3 frunze de dafin uscate

Mod de preparare:

1. Topeste untul intr-o tigaie maricica si adauga usturoiul si ghimbirul. Amesteca pe foc timp de 1 minut.

2. Adauga orezul, frunzele de dafin si supa de pui si adu totul la fierbere. Micsoreaza flacara si fierbe timp de 10 minute sau pana cand orezul absoarbe lichidul, lasand tigaia descoperita. Intre timp, caleste putin ceapa verde si las-o deoparte.

3. Adauga mazarea si porumbul si ia totul de pe foc. Acopera si lasa orezul deoparte timp de 10 minute. Scoate frunzele de dafin si amesteca putin in orez, apoi adauga sare si piper dupa gust. Adauga ceapa verde deasupra.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 324, Fibre 1,50g, Proteine 7.30g, Grasimi 6.30g (Saturate 3.80g), Carbohidrati 58.40g.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate