Orezul nu e rău, carbohidrații nu sunt răi. Și totuși, există limitări cu privire la cantitatea de carbohidrați ce poate fi consumată, ideal fiind ca mesele să conțină înlocuitori de carbohidrați.
Orez prajit pe baza de conopida
De la jurnalista specializată în fitness Olivia Langdon, o rețetă cu „orez prăjit”, pe bază de conopidă:
Ingrediente:
– 500 grame carne tocată de vită;
– 1 conopidă mare, mărunțită în robotul de bucătărie, astfel încât să capete forma orezului;
– 1 zucchini feliat;
– 1 dovleac feliat;
– 1 morcov feliat;
– 1 ceapă feliată;
– 3 ouă mari;
– sos Sriracha;
– Bragg Liquid Aminos – o alternativa sanatoasa la sosul de soia;
– ulei de nucă de cocos (nerafinat, presat la rece și extravirgin);
– fulgi de nucă de cocos neîndulciți;
– condimente: ghimbir, curry, turmeric.
Cum preparam orezul prăjit din conopidă cu nucă de cocos si curry
Pune zucchini-ul, dovleacul și morcovul într-o oală cu apă la fiert. Strecoară-le și pune-le deoparte.
Taie conopida în bucăți de mărimea unei înghițituri. Pune conținutul în robotul de bucătărie și mărunțește-l până capătă aspectul boabelor de orez.
Într-o tigaie sauté mare, prăjește carnea de vită la o temperatură medie, adaugă o lingură de ulei de nucă de cocos și ceapa feliată. Amestecă în tigaie ceapa până când se caramelizează (2-5 minute). Adaugă fulgii de nucă de cocos neîndulciți și amestecă.
Adaugă „orezul” din conopidă. Adaugă condimentele, Bragg Liquid Aminos și sosul Siracha după gust.
Adaugă legumele tăiate și opărite. Amestecă și lasă să se îmbibe timp de 1-2 minute.
Fă un mic spațiu în „orez”, în care să adaugi 3 ouă, amestecă pe foc până când se obține efectul dorit.
Poftă bună!