Oua umplute cu iaurt si maioneza
Portii: 24
Timp de preparare: 45 min
Ingrediente:
12 oua
150 g iaurt cu continut scazut de grasime
3 linguri maioneza cu continut scazut de grasime
1 lingura mustar
Un varf de lingurita sare
Un varf de lingurita boia de ardei
Un varf de lingurita piper negru macinat
2 linguri ceapa verde tocata marunt (optional)
Mod de preparare:
1. Fierbe ouale pentru cca. 15 minute, ia-le de pe foc, acopera oala cu un prosop si mai lasa-le acolo pentru inca 15 minute. Pune-le apoi sub un jet de apa rece pana cand se racesc bine de tot.
2. Curata ouale si taie-le pe jumatate, apoi inlatura galbenusul. Arunca 3 galbenusuri.
3. Combina primele 4 ingrediente (iaurtul, maioneza, mustarul si sarea) intr-un bol de marime medie.
4. Adauga galbenusurile ramase si amesteca totul cu ajutorul unui mixer la viteza mare.
5. Cu ajutorul unei linguri, umple ouale cu compozitia obtinuta. Acopera-le cu ceva si lasa-le la racit pentru o ora.
6. Presara piper si boia pe deasupra si asezoneaza cu ceapa verde (optional).
Continut caloric per portie: Calorii 38, Grasimi 2 g, Grasimi saturate 0,6 g, Proteine 3, 1 g, Carbohidrati 1,3 g, Colesterol 80 mg, Fier 0,3 g, Sodiu 82 mg, Calciu 21 mg.