Parfait de iaurt, mere si scortisoara, cu granola de proteine

Pentru ca un plan alimentar sa fie unul de succes, stim cu totii ca avem nevoie de doua componente: una realista si una sustenabila. Desigur ca asta suna foarte bine pe hartie, dar atunci cand planul tau arata ca o dieta stabila care are la baza pui, broccoli si mancare fara gust, e usor sa te abati de la plan.

Pentru a incuraja normalitatea, am creat aceasta reteta, care are darul fantastic de a-ti potoli pofta de ceva dulce, adaugand un ingredient surpriza: granola de proteine. Ceea ce a iesit este optiunea perfecta pentru micul dejun, pentru o gustare, sau chiar pentru desert.

De ce este o reteta sanatoasa?

Nu numai ca merele sunt fructe cu un continut redus de zahar in comparatie cu fructele tropicale, dar sunt si pline de pectina, o fibra combinata ce are o lista extrem de lunga de beneficii pentru sanatate. Merele sunt extrem de utile in lupta cu greutatea, ajutandu-te sa iti tii kilogramele sub control si sa scazi nivelul de colesterol, astfel incat sa previi calculii biliari.

In loc de iaurt obisnuit vom folosi iaurt grecesc, care are un continut mai mare de proteine si care contine si probiotice, ce sustin flora intestinala benefica. Aceste bacterii bune iti vor mentine sistemul imunitar puternic si te vor ajuta sa rezolvi sau chiar sa previi eventualele probleme digestive.

Ingrediente

Numar de portii: 2 portii de parfait
Timp de preparare: 20 de minute
Grad de dificultate: usor

Ingrediente pentru mixul de mar

1 mar taiat in felii foarte subtiri
½ lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita de unt de la vaci hranite cu iarba
1 lamaie proaspat stoarsa
1 lingura de Truvia sau un indulcitor la alegere

Ingrediente pentru iaurt:

1 iaurt grecesc, simplu, fara grasime
25 de picaturi de stevie dulce
aroma de crema de vanilie (poate fi inlocuita cu ½ de lingurita de extract de vanilie si 1 lingura de Truvia sau un indulcitor la alegere)

ingrediente Pentru granola de proteine

½ ceasca ovaz
2 linguri de felii de migdale
½ lingura de scortisoara
3 linguri de albus de ou
2 lingurite de miere
2 lingurite de Truvia
1 lingurita de ulei de cocos
1 lingura de seminte de in macinate
Nucsoara, dupa gust
½-1 masura de pudra proteica de vanilie (optional)
Pentru aceasta reteta noi am folosit mar Fuji, dar se poate folosi orice fel de mar proaspat si crocant.

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 175 de grade.
Separat, unge o tava de prajituri cu ulei de cocos, sau acopera cu o hartie pergament, ca sa eviti sa se lipeasca.

Intr-un bol mic combina toate ingredientele pentru granola de proteine si amesteca. Intinde amestecul pe tava de prajituri si gateste timp de 8 minute, Dupa 8 minute, rupe granola in bucati cu o spatula sau o lingura mare, si gateste inca 8 minute.

Intre timp, pune toate ingredientele pentru mixul de mar intr-o tigaie mica si pune la foc mediu. Amesteca in mod constant, pana cand merele se inmoaie si aromele incep sa se dezvolte, adica aproximativ 5 – 8 minute.

Intr-un bol mic combina iaurtul grecesc fara grasime si picaturile de Stevia. Amesteca pana devine fin.

Asambleaza parfait-ul. Doar in scop de prezentare, ideal ar fi sa folosesti un pahar inalt de sticla, un pahar de martini sau o cana de cafea transparenta.

Aseaza in straturi o lingura de granola, apoi o lingurita mica de iaurt, apoi merele si apoi iar granola. Nu e niciun fel de strategie anume pentru acest pas, pur si simplu continui sa asezi totul in straturi si sa se te distrezi cat timp faci asta. Foloseste apoi ingredientele ramase pentru a monta sic el de-al doilea pahar.

Informatii nutritionale si macronutrienti

Macronutrienti per portie:
207 calorii
5.7 grame de grasime
14.5 grame de carbohidrati
24.3 grame de proteine

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate