Paste Rosa Verde
Numar portii: 4
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit efectiv: 10 minute
Ingrediente:
250 grame paste penne
O lingura ulei de masline
O ceapa medie, taiata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
4-6 rosii medii, fara seminte si taiate in bucati mari
O lingurita sare
½ lingurita piper negru
¼ lingurita piper rosu zdrobit (optional)
3 cani rucola, nasturel si/sau spanac, tocat mare
¼ cana seminte de pin prajite (pine nuts)
2 linguri de Gorgonzola sau alta blue chees maruntita
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instrunctiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si pastreaza-le calde.
- Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Caleste ceapa si usturoiul pana cand ceapa este frageda. Adauga rosiile, sarea, piperul si piperul rosu (daca ai ales sa il folosesti). Amesteca aproximativ 2 minute, pana cand rosiile se incalzesc. Adauga apoi rucola, nasturelul si/sau spanacul si lasa-le pe foc amestecand in continuare pana se inmoaie si acestea din urma.
- Toarna pastele in boluri si adauga amestecul de rosii. Presara semintele de pin si branza. Si gata. Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: 362 calorii, 12 g proteine, 55 g carbohidrati, 12 g grasimi (2 g saturate), 5 g fibre