Acest pate vegetal din ciuperci este un aperitiv gustos si satios, nemaipomenit cu paine prajita si asezonat cu rondele de ceapa.
Ingrediente pate din ciuperci
Timp de preparare: 25 minute
- 3 linguri de masline extra-virgin;
- 2 cepe tocate;
- ½ kg de ciuperci taiate in felii groase;
- 2 linguri de salvie;
- ¼ lingura sare;
- 3 linguri de vin sherry;
- ¼ lingurita de piper macinat;
- 100g nuci;
- 50g parmesan;
Mod de preparare pate din ciuperci
- Soteaza ceapa intr-o lingurita de ulei incins in prealabil.
- Cand capata culoare translucida, adauga ciupercile si gateste-le pana cand sucul lor scade.
- Adauga salvia tocata marunt, sarea si piperul si mai amesteca pentru inca doua minute, apoi adauga si vinul si asteapta sa se evapore.
- Pune amestecul intr-un blender, adauga 2 linguri de ulei de masline, nucile si parmesanul. Blenduieste amestecul pana cand devine o pasta omogena (in jur de 30 de secunde).
Sfat: Pentru o aroma mai puternica si mai placuta, prajeste nucile intr-o tigaie mica, la foc mediu sau mic, amestecand incontinuu timp de 2-4 minute.
Pofta mare!
Sursa: www.eatingwell.com