Penne cu ton si dovlecel in sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
350 g paste de tip penne
1 lingura ulei de masline
2 catei usturoi
1 kg de rosii taiate cubulete
sare
1/2 lingurita piper rosu macinat
3 linguri salvie proaspata
200 g bucati ton in apa
1 dovlecel mediu, taiat feliute
2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
1. Gateste pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, scurge-le si pune-le intr-o oala.
2. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Se adauga usturoiul si se tine timp de 1 minut, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul rosu macinat si salvia. Gateste totul la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute. Apoi se adauga tonul si dovlecelul taiat feliute si se mai tine pe foc inca 5 minute. Se pune peste paste, iar deasupra se rade parmezan.
Continut nutritiv per portie: Calorii 447, Grasimi 7,5, Grasimi saturate 1,6 g, Proteine 28 g, Carbohidrati 73 g, Fibre 10 g, Colesterol 23 mg, Sodiu 558 mg, Calciu 115 mg.