Penne cu ton si dovlecel in sos de rosii

pennePenne cu ton si dovlecel in sos de rosii

Portii: 4

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:

350 g paste de tip penne

1 lingura ulei de masline

2 catei usturoi

1 kg de rosii taiate cubulete

sare

1/2 lingurita piper rosu macinat

3 linguri salvie proaspata

200 g bucati ton in apa

1 dovlecel mediu, taiat feliute

2 linguri parmezan ras

Mod de preparare:

1. Gateste pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, scurge-le si pune-le intr-o oala.

2. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Se adauga usturoiul si se tine timp de 1 minut, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul rosu macinat si salvia. Gateste totul la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute. Apoi se adauga tonul si dovlecelul taiat feliute si se mai tine pe foc inca 5 minute. Se pune peste paste, iar deasupra se rade parmezan.

Continut nutritiv per portie: Calorii 447, Grasimi 7,5, Grasimi saturate 1,6 g, Proteine 28 g, Carbohidrati 73 g, Fibre 10 g, Colesterol 23 mg, Sodiu 558 mg, Calciu 115 mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate