Piept de pui in sos de soia, cu garnitura de broccoli
Portii: 4
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
500 g piept de pui dezosat, taiat cubulete
2 linguri jumatate amidon de porumb
2 linguri ulei vegetal (preferabil de arahide)
2 catei de usturoi, tocati marunt
Un sfert de cana supa de pui
1 lingura ghimbir proaspat, tocat
1 lingura sos de soia cu continut scazut de sodiu
1 lingura sos Hoisin
1 lingura otet din orez
1 lingura miere
1 lingura sos de chili
4 bucati de broccoli, fierte
Orez brun fiert, pentru garnitura
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 190° C.
2. Intr-o tava, intindeti hartie de copt, amestecati bucatelele de piept de pui cu cu cele doua linguri de amidon de porumb si aseaza-le in tava. Lasa-le acolo pana se coc, aproximativ 12 minute.
3. Intre timp, intr-o cratita medie, se incinge uleiul, apoi se adauga usturoiul si ghimbirul si se tin cca. 2 min, amestecand continuu. Se adauga supa de pui, sosul de soia, sosul Hoisin, otetul, mierea si sosul de chili si se lasa pe foc aprox. 3 min.
4. Amidonul ramas (o jumtate de lingura) se amesteca cu 2 linguri de apa si se adauga peste compozitie. Se mai tine 30 de sec, pana cand amestecul incepe sa se ingroase.
5. Carnea scoasa din cuptor se adauga peste compozitia anterioara si se amesteca.
6. Se serveste alaturi de broccoli si orez brun.
Continut caloric per portie: Calorii: 331,1, Grasimi: 6,6 g, Grasimi saturate: 1,2 g, Colesterol: 72,7 mg, Sodiu 360,6 mg, Carbohidrati: 38, 5 g, Zaharuri: 5,9 g, Fibre: 4,2 g, Proteine: 29,5 g.
Pofta buna!