Placinta cu nuci si cereale
O reteta sanatoasa, dulce si usor de preparat 🙂
Portii: 8
Timp de pregatire: 45 minute
1 cana de cereale pentru micul dejun
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de sare
3 banane coapte
1/2 cana nuci macinate
1/4 ceasca sirop de artar
1/2 cana lapte integral
1/2 lingurita zahar vanilinat
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 200°C.
2. Intr-o cratita, adauga 2 cani de apa fiarta, apoi cerealele, scortisoara si putina sare. Pune-o la foc mic, amestecand pana cand se inmoaie, aproximativ 10 minute si las-o deoparte.
3. Taie 2 banane si aranajeaza-le pe fundul unei tave de placinta (rotunda). Peste acestea adauga 2 linguri de nuci macinate si siropul de artar.
4. Peste amestecul de cereale adauga laptele si zaharul vanilinat, iar compozitia obtinuta adaug-o in tava, peste banane.
5. Acopera totul cu nucile ramase si pune compozitia la copt pentru cca. 20 – 25 de minute.
6. Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si mai tine-o 5 minute la racit, apoi adauga banana taiata felii, pentru decor.
Continut nutritiv: calorii 168, grasimi 6 g, grasimi saturate 1g, proteine 3 g, carbohidrati 28 g, fibre 4 g, calciu 44 mg, sodiu 81 mg.
Pofta buna!
cred ca e foarte gustoasa si are destul de putine calorii pentru un desert delicios 🙂