Prajitura cu frisca si fructe de padure
Nu stiu cati dintre voi sarbatoresc ziua de azi, dar am zis sa ne aliniem si noi tendintelor, asa ca azi o sa pacatuim…in bucatarie 🙂 O prajitura cu frisca, destul de bogata caloric, dar o surpriza culinara excelenta pentru iubitul/iubita ta 🙂
Portii: 12
Timp de pregatire: 1 h 15′
Ingrediente:
O bucata de unt (cca. 1/3 pachet)
150 g zahar
1 banana facuta piure
½ cana iaurt grecesc
½ cana frisca
3 oua
3 albusuri de ou
400 g faina de ovaz
½ lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita praf de cop
¼ lingurita sare
1 lingurita zahar vanilinat
400 g fructe de padure asortate
2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 325° Celsius.
2. Amesteca untul si zaharul cu ajutorul unui mixer la viteza medie timp de 1 minut, pana cand se omogenizeaza. Adauga banana pisata, iaurtul, frisca si amesteca-le tot la viteza mica.
3. Amesteca cele 3 oua intregi si cele 3 albusuri intr-un bol mare, adauga faina de ovaz, praful de copt, bicarbonatul si sarea, iar apoi adauga treptat compozitia anterioara (cu unt) si zaharul vanilinat.
4. Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava unsa in prealabil cu unt sau putin ulei vegetal. Se pune la cuptor pentru aproximativ o ora. Se serveste rece, taiata in felii acoperite cu fructe de padure si zahar pudra.
Continut caloric per portie: Calorii: 403, Grasimi: 11 g, Grasimi saturate: 6 g, Colesterol: 74 mg, Sodiu 170 mg, Carbohidrati: 57 g, Calciu 62 g, Fibre: 4 g, Proteine: 8 g.