Praline cu unt
Pralinele cu unt sunt prajiturele delicioase, care vor aduce in casa spiritul Sarbatorilor 🙂
Portii: 30
Timp de pregatire: 30-60 minute.
Ingrediente:
1- 1/2 cani zahar
1/2 cana lapte batut
1/2 lingura sirop de porumb
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un strop de sare
2/3 cana nuci tocate si prajite
1- 1/2 lingurita unt
1 lingurita de zahar vanilinat
Mod de preparare
1. Intr-o cratita mare, combina primele 5 ingrediente. Pune totul la foc mic, amestecand constant, pana cand zaharul se dizolva. Mai lasa totul la foc pentru circa 10 minute, apoi indeparteaza cratita de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca pentru 5 minute.
2. Freaca untul cu zaharul vanilinat si cu nucile folosind o lingura de lemn, pana cand nucile incep sa-si piarda din culoare (aprox. 6 minute) si amesteca totul cu prima compozitie.
3. Folosind o lingurita, ia cate putin din compozitie si aseaza “gramajoare” pe o hartie de gatit. Lasa-le aprox. 20 de minute, pana cand se intaresc, apoi le poti servi.
Nota: Pralinele pot rezista pana la 2 saptamani, daca sunt depozitate cum trebuie, intr-o cutie de carton sau o punga de hartie.
Continut nutritiv per portie (1 singura pralina): Calorii 65, Grasimi 2,2 g ( Saturate 0,4 g), Carbohidrati 11, 4 g, Proteine 0,4 g, Fibre 0,3 g, Colesterol 1 mg, Sodiu 36 mg, Calciu 7 mg.
Pofta buna!
A mai incercat cineva reteta? Poate le incercati inainte sa le postati! Singura varianta ca sa-mi iasa ceva conform retetei este sa astept sa se raceasca si sa le bag la congelator ca a iesit o combinatie foarte moale 🙁
Poate ar fi utile niste ponturi, ca reteta urmata asa nu se nimereste cu poza!