Ingrediente pulpe de pui cu miere, lime si garnitura de orez
- 3 linguri de ulei de masline, extra-virgin;
- sucul de la 2 lime;
- 1 lingura de miere;
- 2 catei de usturoi tocati;
- o jumatate de lingurita de turmeric;
- un sfert de lingurita de ghimbir;
- 4 pulpe de pui;
- sare;
- piper;
- 2 cani de orez gatit, pentru garnitura.
Mod de preparare pulpe pui cu miere, lime si garnitura de orez
1. Prepara o marinata din 2 linguri de ulei de masline, suc de lime, miere, usturoi, turmeric si ghimbir.
2. Adauga puiul in marinata, acopera vasul cu o folie de plastic si lasa-l la frigider 1-2 ore. Incalzeste cuptorul la 220°C.
3. Presara peste puiul marinat sare si piper si adauga-l intr-o tigaie cu o lingura de ulei incins.
4. Adauga marinata peste pulpele de pui si gateste-le timp de 5 minute, pana cand pielita devine crocanta si aurie, apoi inca 2 minute pe partea cealalta.
5. Introdu tigaia in cuptorul incins. Lasa puiul la copt pana cand este bine patruns.
6. Serveste alaturi de granitura de orez si sosul ramas in tigaie.
Sa ai pofta! 🙂
Sursa reteta: http://www.delish.com/