Pui mediteranean cu paste
Va propun sa facem o calatorie pe tarmurile Marii Mediterane si sa incercam o reteta foarte buna, usor de preparat si cu un numar redus de calorii.
Portii: 4
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatit efectiv: 15 minute
Ingrediente:
- 200 grame de anghinare marinate
- 1 lingura de ulei de masline
- 500 grame de piept de pui dezosat, taiat in bucati mici
- 3 catei de usturoi taiati subtire
- ¼ cana de supa concentrata de pui
- ¼ cana vin alb sec
- 1 lingurita oregano
- 3-4 ardei copti, taiati subtire
- ¼ cana masline Kalamata
- 3 cani paste penne fierbinti
- ¼ cana branza feta (optional)
Mod de preparare:
- Scurge anghinarele, pastrand marinada, si taie-le in bucati. Incinge uleiul intr-o tigaie si aduaga bucatile de pui si usturoiul. Prajeste pana cand bucatile de pui sunt fragede, apoi aduaga marinada de anghinare, supa concentrata, vinul si oregano.
- Lasa totul pe foc pana amestecul fierbe, apoi aduaga anghinarele, ardeii copti si maslinele.
- Toarna amestecul peste paste. Poti aduga si branza feta.
Continut nutritiv per portie: 347 calorii, 26 g proteine, 38 g carbohidrati, 9 g grasmi (1g nesaturate), 3 g fibre