Ingrediente pulpe de pui crocante cu varza de bruxelles
- 100 ml ulei de malsine extravirgin;
- 1 lingura otet balsamic;
- 4 pulpe de pui;
- 10 catei de usturoi;
- 500 g varza de bruxelles;
- 50 g parmezan;
- busuioc, rozmarin, sare si piper dupa gust;
Mod de preparare pulpe de pui crocante cu varza de bruxelles
- Preincalzeste cuptorul la 200°C.
- Amesteca intr-un vas incapator 50 ml de ulei de masline, otetul balsamic, busuiocul, rozmarinul, sarea si piperul. Adauga pulpele de pui in amestecul obtinut.
- Intr-o tigaie pentru cuptor/aragaz, incalzeste o lingura de ulei de masline la temperatura medie si adauga pulpele de pui, cu pielita in jos. Gateste-le timp de 2-4 minute, pana cand devin crocante.
- Transfera pulpele de pui intr-un alt recipient.
- In aceeasi tigaie in care ai gatit pulpele de pui, soteaza usturoiul si varza de bruxelles taiata in jumatati si asezoneaza cu sare si piper. Stii ca este gata cand varza devine aurie.
- Ia tigaia de pe foc, asaza pulpele de pui si introdu-o la cuptor timp de 20 de minute.
- Cand pulpele sunt gata, presara parmezan deasupra.
Pofta mare! 🙂