Ingrediente pulpe de pui la cuptor, cu sos din parmezan si garnitura de cartofi
- 5 pulpe de pui;
- 3 linguri ulei de masline;
- 4 catei de usturoi;
- 200 ml lapte amestecat cu 200 ml smantana slaba;
- 100 g parmezan ras;
- 3 cartofi;
- 1 lingura unt;
- 100 g spanac;
- sare si piper;
Mod de preparare pulpe de pui la cuptor, cu sos din parmezan si garnitura de cartofi
- Preincalzeste cuptorul la 200°C.
- Condimenteaza pulpele de pui cu sare si piper dupa gust.
- Incalzeste 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, la foc mic. Adauga pulpele de pui si prepara-le aproximativ 5 minute pe fiecare parte, apoi da-le deoaprte.
- Spala tigaia, incalzeste o lingura de ulei de masline si soteaza usturoiul 30 de secunde.
- Adauga amestecul de lapte si smantana si parmezanul. Amesteca bine, apoi adauga spanacul, pune capacul si ia-o de foc.
- Lasa sosul acoperit si, intre timp, curata si taie cartofii.
- Unge o tava pentru cuptor cu unt. Transfera cartofii si sosul din parmezan si asaza pulpele deasupra.
- Lasa la cuptor timp de 40 de minute, pana cand cartofii si pulpele sunt gata.
Sa ai pofta! 🙂
Sursa: www.thekitchenmagpie.com
Buna ziua!Cate calorii are aceasta mancarica pe 100 de grame.Multumesc! Foarte gustoasa reteta…un deliciu.