Regula de aur a unei alimentatii sanatoase este sa consumi in abundenta fructe si legume de sezon. Si pentru ca merele se numara printre cele mai delicioase fructe de toamna, poti incearca reteta de pui cu mere!
Timp total de preparare: 22 de minute
Numar portii: 4
Ingrediente pui cu mere
- 4 bucati de piept de pui dezosat, fara pielita;
- 2 mere decojite, feliate si fara miez;
- o ceapa;
- 2 linguri de ulei de canola;
- 2 linguri de piper negru macinat;
- 1/4 ceasca de otet de mere;
Mod de preparare pui cu mere
- Condimenteaza pieptul de pui cu piper si rumeneste-l in ulei pana cand capata o culoare aurie.
- In acelasi ulei caleste ceapa timp 4 minute, pana cand se inmoaie.
- Adauga feliile de mere, iar dupa 2 minute adauga din nou pieptul de pui si apoi, otetul de mere.
- Se gateste pana cand sosul a scazut. Se poate servi alaturi de o garnitura la alegere.
Valoare nutritionala pui cu mere (per portie)
Calorii: 260
Proteine: 33,2 g
Fibre: 2,4 g
Colesterol: 82 g
Pofta mare! 🙂
Sursa reteta: sfatulmedicului.ro