Ingrediente orez cu legume
- 400 g cartofi dulci, curatati si taiati in bucati de aproximativ 3 cm;
- 2 linguri ulei de masline;
- 1 dovlecel, taiat in bucati de aproximativ 2 cm;
- 4 cani supa de legume;
- 25 g unt;
- 1 1/2 cani apa;
- 1 ceapa;
- 130 g ciuperci, taiate in 4;
- 1 catel de usturoi strivit;
- 1 1/2 cani orez;
- 100 g mazare;
- 25 g parmezan;
Mod de preparare orez cu legume
Pasul 1: Preincalzeste cuptorul la 220°C. Tapeteaza o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt, adauga cartofii dulci si presara o lingura de ulei de masline deasupra lor. Introdu tava la cuptor si coace-i timp de 10 minute. Adauga dovlecelul taiat si mai lasa legumele la cuptor inca 10 minute.
Pasul 2: Incalzeste untul si uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si usturoiul. Cand ceapa capata culoare translucida, adauga si orezul. Gateste amestecul timp de 1-2 minute, apoi adauga treptat amestecul de supa si apa, pe masura ce lichidul se absoarbe.
Pasul 3: Peste orez, adauga dovlecelul, cartofii dulci si mazarea, impreuna cu cantitatea ramasa de supa si apa. Mai gateste timp de 2-3 minute, stinge focul si presara parmezanul ras.
Pofta mare! 🙂
Sursa: http://www.taste.com.au/