Retete sanatoase: briose cu banana si ciocolata

Incerci din rasputeri sa gasesti retete sanatoase pentru micul dejun? Sau poate ca ai nevoie de cateva idei noi pentru o gustare sanatoasa? Noi iti dam in cele ce urmeaza ideea perfecta, cu aceste briose cu banane si ciocolata.

Inainte sa iti spui ca nu sunt bune pentru cura ta de slabire, si sa treci repede mai departe dezamagit, ia in calcul ca sunt complet fara faina, astfel incat sunt perfecte pentru orice fel de restrictii alimentare sau diete!

Briose potrivite pentru dieta

Aceasta reteta este un desert special 3 in 1, oferind o gustare convenabila, copioasa si dulce care poate fi in acelasi timp o masa in sine. Cu mai putin de 100 de calorii, poti avea o gustare bogata in proteine, formata din doua briose, intre pranz si cina, iar adaosul de ciocolata va satisface chiar si poftele celor care nu rezista fara putin dulce.
Atat de usor. Atat de sanatos. Si mai ales, atat de delicios!

De ce este o reteta sanatoasa?

Aceste briose cu banane si ciocolata sunt pline de fibre, de grasimi sanatoase si de proteine din surse vegetale, fiind o gustare foarte echilibrata in macronutrienti.

Combinatia intre iaurt grecesc si albusuri de oua le face sa fie o gustare cu un continut proteic foarte mare (daca mananci cel putin 2-3 briose). Iar ovazul plin de fibre este excelent pentru orice regim de gestionare a greutatii, pentru ca poate incetini digestia, ceea ce te va face sa te simti plin pentru o perioada mai lunga de timp.

Si desi majoritatea ovazului contine gluten, specialistii sunt de parere ca ovazul este esential pentru o dieta sanatoasa pentru inima, scazand nivelul de colesterol si reducand riscul aparitiei de boli coronariene de inima. Sau poti folosi pur si simplu o optiune fara gluten, daca ai o alergie sau o intoleranta la gluten!

Ingrediente

Portii: 12 briose
Timp de gatit: 25 de minute
Grad de dificultate: usor
Dimensiune portie: 1 briosa

Ingrediente umede

2 banane foarte coapte, zdrobite
¼ de iaurt grecesc fara grasime
1 lingura de unt natural de migdale
1 lingura de ulei de cocos topit (nerafinat, filtrat la rece)
1 ceasca de albus de ou lichid
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de miere cruda, nefiltrata

Ingrediente uscate

½ de ceasca de faina de ovaz si ¼ de ceasca de ovaz traditional
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat
1 lingura de inlocuitor de zahar, granule
¼ lingurita de sare de mare
¼ lingurita de scortisoara
¼ ceasca de migdale maruntite
2 linguri de fulgi de ciocolata neagra (poti gasi si varianta fara soia si fara nuci, semi-dulce)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade. Pregateste o tava de briose si aranjeaza 12 hartii pentru briose in spatiile din tava.

Pentru a face faina de ovaz, pur si simplu adauga ½ de ceasca de ovaz in blender si blendeaza pana cand iese o pudra fina.

Adauga toate ingredientele ude intr-un bol mare si amesteca pana cand se combina perfect. Intr-un alt bol, amesteca toate ingredientele uscate. Adauga apoi continutul bolului uscat in bolul cu amestecul umed si mixeaza pana cand se amesteca perfect.

Pune apoi usor in interior ovazul intreg, fulgii de ciocolata si bucatelele de migdale.
Imparte aluatul in formele de briose, aproximativ ½ – ¾ din inaltimea fiecarei forme, folosind o lingura sau o masura pentru inghetata.

Tine la cuptor 20 de minute. Scoate tava si lasa sa se racoreasca putin.

Bucura-te de gustul desavarsit imediat, sau tine briosele la frigider intr-un recipient inchis pentru o saptamana. Se pot chiar congela, dar in mod cert nu vei rezista!

Informatii nutritionale si macronutrienti

Produs vegetarian, fara zahar adaugat, fara gluten (daca folosesti ovaz fara gluten) si Kosher.

Macronutienti pentru o portie (1 briosa):

87 de calorii
3.6 grame de grasime
9.3 grame de carbohidrati
6 grame de proteine

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate