Reteta de rosii coapte cu parmezan se potriveste de minune aproape oricarui fel principal. Poti alege preparatul pentru a-ti servi ca garnitura sau, pur si simplu, daca ai chef de o gustare sanatoasa si cu putine calorii.
Ingrediente rosii coapte cu parmezan
- 4 rosii;
- 30 g de parmezan;
- 4 lingurite de ulei de masline;
- o lingurita de oregano taiat marunt;
- sare si piper negru macinat, dupa gust;
Mod de preparare rosii coapte cu parmezan
- Incalzeste cuptorul la 200 C.
- Rosiile se taie pe jumatate si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.
- Se presara parmezan, oregano sare si piper, apoi se toarna uleiul de masline.
- Se lasa la cuptor 15 minute.
Pofta mare! 🙂
Valoare nutritionala rosii coapte cu parmezan (per portie)
- 91 calorii
- 6 g grasimi (2 g saturate, 4 g monosaturate);
- 4 mg colesterol;
- 6 g carbohidrati;
- 3 g proteine;
- 2 g fibre;
- 375 mg sodiu;
- 363 mg potasiu;
Sursa reteta: eatingwell.com