Rosii umplute in stil mediteranean

rosiiRosii umplute in stil mediteranean

Portii: 2-4

Timp de pregatire: 25 min

 

Ingrediente

2 rosii mari

O jumatate de cana de crutoane cu gust de usturoi

25-30 g branza de capra maruntita

¼ ceasca felii de masline

2 linguri de otet balsamic sau sos pentru salata

2 linguri de cimbru sau busuioc tocat

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul

2. Se taie rosiile pe jumatate. Indepartati cu degetele miezul rosiei, semintele si pulpa, pana raman ca 2 scoici. Pulpa se separa de seminte si se pune intr-un bol. Rosiile scobite se aseaza pe un servetel de hartie si se lasa la scurs pentru 5 minute.

3. In bolul unde ai pus pulpa de la rosii, adauga crutoanele, branza de capra, maslinele, sosul si cimbrul si se amesteca bine. Compozitia astfel obtinuta se foloseste pentru umplerea jumatatilor de rosii.

4. Pune rosiile intr-o tava cu foie de cop si lasati-le in cuptor pentru cca 5 min, pana cand branza se topeste.

Se serveste imediat.

Continut caloric per portie: Calorii: 103, Grasimi: 7 g, Grasimi saturate: 2 g, Colesterol: 6 mg, Sodiu 303 mg, Carbohidrati: 8 g, Calciu 39 g, Fibre: 4 g, Proteine: 3 g.

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate