Salada de capsuni, rucola si Prosciutto crocant
Un deliciu de vara, numai bun pentru o masa usoara si sanatoasa!
Portii: 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire efectiva: 4 minute
Ingrediente
- 2 linguri otet balsamic
- 1 ½ lingurite miere de albine
- ¼ lingurita sare
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 ½ cupe capsuni taiate in 4
- 1/3 cana ceapa rosie
- Ulei de masline
- 4 felii prosciutto
- 6 cupe frunze rucola
- 50 grame branza de capra/ feta maruntita
Mod de preparare
1. Pentru a prepara dressingul, combina primele 5 ingrediente intr-un bol mare. Adauga capsunile si ceapa rosie si lasa 15 minute.
2. Intre timp, unge o tava cu putin ulei de masline si pune-o la incins pe foc mediu. Adauga prosciutto si prajeste-l pana se rumeneste si devine crocant. Scoate prosciutto pe o farfurie si faramiteaza-l.
3. Adauga rucola si branza in bolul cu dressing, capsuni si ceapa rosie si amesteca bine. Imparte salata in 4 boluri si adauga prosciutto.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 155, Grasimi 10g (saturate 4g), Proteine 8g, Carbohidrati 11g, Fibre 2g, Colesterol 22mg, Fier 1mg, Sodiu 534mg, Calciu 105mg.
Bunuta salata 🙂