Salata cu dovleac, spanac si susan
O combinatie pe cat de bizara, pe atat de reusita!
Portii: 6
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire efectiv: 30 minute
Ingrediente:
600 g de dovleac, taiat in bucatele
2 lingurite de ulei de masline
2 lingurite de miere
2 lingurite de susan
1 linguita de zeama de lamaie
2 lingurite de mustar
150g de spanac crud
1 lingurita de seminte de pin, optional
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 220°C
2. Stropeste bucatile de dovleac cu ulei de masline si miere. Condimenteaza-le, dupa gust, cu sare si piper, apoi aseaza-le intr-o tava si baga-le la cuptor pana cand se rumenesc (20-15 minute)
3. Scoate dovleacul din cupor si presara susanul peste. Baga-l din nou la cuptor pentru inca 5 minute, apoi lasa-l sa se raceasca 20 minute.
4. Combina zeama de lamaie, uleiul de masline, mustarul si mierea intr-un borcan cu capac, apoi agita pana la omogenizare.
5. Aseaza pe o farfurie bucatile de dovleac, frunzele de spanac si, optional, semnitele de pin. Adauga sosul si amesteca usor.
Continut nutritiv per portie: Calorii 210, Proteine 4,5g, Fibre 2,5g, Grasimi 17g (Saturate 2g), Carbohidrati 9,5g.
Pofta buna!