Salata cu fasole verde, parmezan si vin alb
O salata dulce, parfumata si sanatoasa, pentru o masa usoara de seara.
Portii: 6
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
1 lingurita de ulei de masline
1 ceapa mica, taiata subtire
1 lingurita de oregano
½ cana de vin alb
450g de fasole verde
1 dovlecel mediu, taiat in cubulete
1 cana de rosii (cherry) taiate
¼ lingurita de sare
¼ lingurita de piper
¼ cana de parmezan
Mod de preparare:
1. Pune uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa si oregano si amesteca din cand in cand, pana cand capata o culoare aurie. Adauga vinul alb si adu adu la fierbere.
2. Adauga fasolea verde, acopera si lasa totul pe aragaz, la foc mic, 8-10 minute. Amesteca de 2-3 ori.
3. Adauga bucatelele de dovlecel si rosiile si mai lasa 7 – 8 minute pe foc, pana cand legumele se inmoaie putin. Agauga sare si piper dupa gust.
4. Presara parmezanul deasupra si serveste la temperatura camerei. Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 92, Grasimi 4g ( Saturate 1g), Carbohidrati 10g, Proteine 3g, Fibre 3g, Sodiu 158mg, Potasiu 290mg.