Salata cu spanac, rosii si sparanghel
Pentru ca cele mai bune retete sunt cele care se prepara repede si usor, care ne ofera energie si pofta de viata, astazi iti propun o salata savuroasa, bogata in fier, potasiu, magneziu, vitamina A, B, C si K!
Portii: 4
Timp de pregatire: 10 – 15 minute
Ingrediente:
1 legatura de fire de sparanghel curatate si taiate subtire
2 lingurite de ulei de masline
1 lingurita de otet
1 catel de usturoi zdrobit
1 legatura de spanac
250g de rosii (cherry)
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1. Pregateste sparanghelul intr-o craticioare cu apa in fierbere, 3-4 minute, in functie de cat de crocant il doresti. Trece-l printr-un jet de apa rece, scourge-l bine si pune-l intr-un castron.
2. Combina otetul, uleiul, usturoiul, sarea, piperul (si un varf de lingurita e zahar brun daca doresti) intr-un borcanel si agita bine pentru omogenizare.
3. Taie rosiile in bucatele si rupe frunzele de spanac, apoi amesteca-le cu sparanghelul in castron. Toarna dressingul deasupra si amesteca usor. Serveste la temperatura camerei.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 110, Grasimi 9.5g (Saturate 1.5g), Carbohidrati 3g, Fibre 3g, Proteine 2.5g.